Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bohusläningen sänder unik luciakonsert med lokala stjärnor

När den årliga julkonserten i Uddevalla kyrka inte blir av, och luciorna lyser med sin frånvaro känns decembernatten mörkare än någonsin. Men vi ger inte upp. I samarbete med Uddevalla kommun hoppas vi kunna bjuda på julstämning under luciadagen.

Söndag 13 december sänder Bohusläningen en unik luciakonsert med lokala artister. På scen ser vi trion Christmas Chicks, soloartisten Rejhan Bellani och vid flygeln hittar vi ingen mindre än Ingemar Thorell. Tillsammans kommer de bjuda på stämningsfull musik som hör julen till. Konserten är ett samarbete mellan Bohusläningen och Uddevalla kommun.

Hur kände ni när förstod att det inte skulle gå att genomföra en vanlig julkonsert i år?

– Hela hösten har vi ju planerat, fått flytta fram eller fått göra om. Att vi nu kan göra den här konserten i en säker form känns fantastiskt kul. Det är ett arrangemang vi såklart gärna hade haft en publik till, men det går ju tyvärr inte som läget är nu och då känns det bra att vi kan göra den här säkra strömmade konserten, säger Pontus Blom, kultursamordnare på Uddevalla kommun.

Inför den här julen är det väldigt många som satsar på strömmande konserter när de vanliga julkonserterna inte går att genomföra. Konserten vi sänder på luciadagen är från Kulturskolans scen i Uddevalla.

Vad tror ni det betyder för Uddevallaborna att få detta alternativ?

– Jag tror det betyder jättemycket att vi kan göra lite konserter med lokal anknytning. Att det kommer lite närmare Uddevallabornas vardag när vi är på en plats de känner igen med artister härifrån.

Hur är stämningen i kommunhuset i dessa tider?

– Det finns en stor ovisshet och det är såklart oroligt. För vår del som jobbar med många publika evenemang så är säkerheten den största frågan. Såklart blir verksamheten lidande när vi har fått flytta fram mycket och stämningen blir dämpad här, precis som den varit ute i samhället det här året.

Vad har varit allra jobbigast för er på kultur- och fritid?

– Vi jobbar ju mot och med unga mycket och att vi inte kan mötas ute och göra saker tillsammans som vanligt är tråkigt. Men vi ser samtidigt att det här är under en begränsad tid och att det kommer en vardag igen då vi kan ses igen.

Luciakonsert

Konserten sänds på Luciadagen söndag 13 december och går att se från klockan 05:00 och hela dagen på nyhetssajten bohuslaningen.se. Sändningen är öppen för alla.