Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Beslutet att pausa bokrecensionerna i "Go'kväll" har väckt uppståndelse. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Bokrecensionerna i "Go'kväll" kommer tillbaka

Beslutet att pausa bokrecensionerna i SVT:s "Go'kväll" har mötts av kritik i Kultursverige och från bokbranschen. Nu säger Bengt Strömbro, ansvarig utgivare vid SVT Umeå, att pausen gäller under hösten och att bokrecensionerna kommer att återkomma – i en delvis förändrad form – nästa år.

– Vi har pausat dem för att vi tittar över formen och det är en del av vår vanliga utveckling av vårt innehåll. Det här är ett enormt kvitto vi har fått de senaste dagarna på vilken stor betydelse de här boktipsen har för tittarna och litteraturområdet. Det är fantastiskt, säger han till P1:s Kulturnytt.

Om SVT:s flitigt anlitade bokrecensent Ingalill Mosander återkommer är dock inte klart. Bengt Strömbro har tidigare sagt till Aftonbladet att det inte är uteslutet. Ingalill Mosander säger till tidningen att hon har fått höra från SVT att man ska lägga ned bokrecensionerna.

Ingalill Mosanders recensioner i "Go'kväll" är pausade under hösten, hur det blir till våren är oklart. Arkivbild. Bild: Per Larsson / TT