Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Maria Bakalova och Sacha Baron Cohen i 'Borat: Subsequent moviefilm'. Pressbild.
Maria Bakalova och Sacha Baron Cohen i "Borat: Subsequent moviefilm". Pressbild. Bild: Amazon Studios

"Borat"-fans skramlade för ovetande barnvakt

Ibland kommer hjälp från oväntat håll. När 62-åriga Jeanise Jones i Oklahoma City blev ombedd att ta hand om den kazakstanska tonåringen Tutar Sagdijev visste hon inte om flickan i själva verket var skådespelaren Maria Bakalova och att allting filmades för Sacha Baron Cohens komedi "Borat: Subsequent moviefilm".

Nu har filmens fans samlat ihop drygt en miljon kronor i stöd till Jones sedan det framkommit att hon blev av med sitt jobb till följd av coronapandemin, rapporterar BBC.

Jones medverkan i filmen var ett av de stora samtalsämnena efter premiären den 23 oktober. I scen efter scen visar hon prov på otroligt tålamod när hon ställs inför alltmer bisarra situationer i sällskap med Bakalovas rollfigur.

"Ingenting var skrivet i manus åt Jeanise, allt kommer från hennes hjärta. Hon är en av de mest äkta personerna jag någonsin har träffat", skriver pastor Derrick Scobey, i vars församling Jones ingår, i den insamling han startade på nätet till förmån för Jeanise Jones.

"Jeanise är stjärnan i den nya 'Borat'-filmen. Jag tänkte ge folk möjligheten att säga tack till henne på ett kännbart sätt, eftersom inte fick särskilt mycket betalt för att medverka i filmen", skriver Scobey.

I en intervju med branschtidningen Variety uppger Jones att hon ännu inte har sett filmen, men att hon oroade sig för Tutar Sagdijevs välbefinnande fram tills att en vän visade henne filmens trailer och hon insåg att allting varit ett skämt.