Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

I drygt ett år underhöll Bruce Springsteen på Walter Kerr theatre i New York, i somras kom hans hyllade album
I drygt ett år underhöll Bruce Springsteen på Walter Kerr theatre i New York, i somras kom hans hyllade album "Western stars" och det ryktas om en kommande världsturné. Bild: Chris Young

Bossens stora stunder

I fem decennier har Bruce Springsteen bjudit på mängder av minnesvärda stunder. Vi firar den oförtröttlige rocksångarens 70-årsdag med tio sköna klipp du inte får missa!

Det finns många rockartister här i världen. Vissa ser ut som om döden redan har kommit för dem, andra åldras med grace och värdighet. Som Bruce Springsteen.

På måndag 23 september fyller jätten från New Jersey 70 år. Det firar vi med att lyfta fram tio klipp som på olika sätt säger något om varför Bruce Springsteen fortfarande berör så många människor. Några av klippen har ni säkert sett tidigare, andra har kanske gått er förbi. Hur som helst är de sevärda allihop!

Jon Stewart och Bruce

Många har försökt att förklara Bruce Springsteens storhet men ingen har lyckats kapsla in det lika snyggt och så roligt som när komikern Jon Stewart hedrade Springsteen vid Kennedy Center Honors-galan 2009.

Bruce och publiken

Att Bruce Springsteen har en nära relation till sina fans är ingen hemlighet. "Dancing in the dark" är sedan flera år Springsteens egen hyllning till publiken. Svårt att inte dra på mungiporna här.

Bruce och Ullevi

Ett av de mest speciella ögonblicken under Bruce Springsteens många besök på Ullevi kom sent på kvällen 28 juli 2012. Frågan är om "Drive all night" någonsin har låtit bättre eller framförts vackrare?

Bruce och Colbert

"Den som inte kan spela Wild thing får sparken". Bruce Springsteen avslöjar sina fem personliga favoritsånger och berättar om den hemlige lille mannen under scenkanten som gör att E Street Band kan spela – nästan – vilken låt som helst.

Bruce och medleyt

Det så kallade Detroitmedleyt var länge något av en myt. Något som Bruce Springsteen och bandet bara plockade fram vid särskilda tillfällen. Nu är det lite mer vanligt förekommande på konserterna – och fungerar fortfarande som tändvätska för publiken.

Bruce och morsan

Bruce Springsteen och bandet drar verkligen ut på "Ramrod" så långt det bara går men det är mamma Adele Springsteen som är den verkliga publikfriaren här. Nyss fyllda 90 skakar hon loss med hela kroppen och sätter sig inte ned förrän E Street Band glider över i "The price you pay".

Bruce och gospeln

"My city of ruins" är utan tvekan en av Bruce Springsteens allra finaste sånger från de senaste 20 åren. Egentligen skriven för Asbury Park blev "My city of ruins" ändå en enastående och värdig hyllning till alla dem som dog i terrorattentatet 11 september 2001. Klippet är från en stödgala veckan efter attentatet.

Bruce och Balladen

På Paramount theatre i Asbury Park, på hemmaplan, gjorde Bruce Springsteen 2009 den kanske mäktigaste versionen någonsin av sin allra största ballad, "Racing in the street". Mycket tack vare Roy Bittans flygel, såklart, men hela bandet hjälper till att skapa magin.

Bruce och pausunderhållningen

Hur komprimerar man och pressar ihop en hel Springsteenkonsert till tolv vräkiga, påkostade och alldeles tokiga minuter? Jo, man gör precis såhär. Kanske att "Working on a dream" inte riktigt har där att göra – i övrigt är det svårt att ha synpunkter på låtvalet vid Super Bowl 2009.

Bruce och bandet

Det finns hundra olika sätt att presentera sitt band på scen – och så kan man göra så här! Ingen annan artist lyfter fram sina medarbetare i rockfabriken på samma enorma sätt som Bruce Springsteen gör kväll efter kväll, år efter år. Något för publiken att längta efter och se fram mot, en helt egen show i showen, en kärleksfest utan dess like.