Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Brolle som du inte har sett honom förut

Julklassiker, egna låtar och rock´n roll. Kjell "Brolle" Wallmark och Mimi Werner kommer med "Winter classic tour" till Lysekils kyrka i december.

– Det är första gången vi gör en sådan här kyrkoturné. Det blir med mindre sättning och akustisk musik med olika instrument. Intimt och nära, säger Kjell "Brolle" Wallmark.

Senast i augusti spelade han med fullt band på Mortens i Uddevalla och i januari åker Brolle på turné med showen "Elvis, Clash. The killer and me".

Läs även: Kämpar för folkparkernas överlevnad

Men i november med start i Kiruna kyrka drar han på turné med "Winter classic tour". Vid sin sida har han flickvännen Mimi Werner som gick till Andra chansen på Melodifestivalen i våras.

– Lysekils kyrka blir sista giget. Jag har aldrig spelat i Lysekil förut, så det ska bli extra roligt, säger Mimi Werner.

De kommer till Lysekils kyrka den 8 december.

– Jag har ju varit i Lysekil och spelat förut, bland annat nere i Havsbadsparken med The Boppers. Men jag är mest där på sommaren, så det ska bli kul att se hur det är på vintern, säger Kjell Wallmark.

På kyrkoturnén blir det både julklassiker och en mix av annat.

– Vi har valt ut låtar som vi tycker om, från Dan Andersson till Eva Cassidy och så med lite rock´n roll och jul däremellan, säger han.

Och så kommer de med egna låtar.

– Det jag skriver är popbaserat med en countrytwist, och några av dem kommer jag att framföra. Och så kommer vi med två egna jullåtar. Vi har gjort var sin som vi släppte förra året. Det ska bli roligt. Julen kommer ju med värme och kärlek och tända ljus som finns i kyrkan, säger Mimi Werner.