Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bruce Springsteen fyller 70 år den 23 september.  Bild: Shore Fire Media
Bruce Springsteen fyller 70 år den 23 september. Bild: Shore Fire Media

Bruce Springsteen firar 70 år med att öka tempot

Bruce Springsteen fyller 70 år. Men att ta någon paus är inte aktuellt. I höst har filmen "Western stars" premiär och sedan väntas jubilaren spela in en ny platta med sikte på turné 2020.

Måndagen den 23 september är det 70 år sedan Bruce Frederick Joseph Springsteen föddes i Long Branch, New Jersey. Nu firar fansen sin idol med fester och klubbkvällar, givetvis på hemmaplan i Asbury Park, men även i bland annat London och i Göteborg.

Det är oklart hur Springsteen själv firar med familj och vänner, men både han och familjen har haft fullt upp den senaste tiden. Springsteen själv är aktuell med den hyllade plattan "Western stars" som släpptes tidigare i år och häromveckan var det galapremiär för filmen med samma namn på festivalen i Toronto.

Dubbla filmpremiärer

På fredag går dessutom filmen "Blinded by the light", om en ung, pakistansk kille i England som blir bergtagen av Springsteens musik, upp på svenska biografer.

Man får anta att Springsteens barn vill vara med och fira sin far. Dottern Jessica kommer direkt från franska Saint Tropez där hon i måndags hade sin hittills största framgång som ryttare med en vinst i GCT-hoppningen. Sonen Sam lär väl få ledigt trots han är nyanställd som brandman i Jersey City.

Efter födelsedagsfirandet förväntas Bruce Springsteen återgå till arbetet. I samband med galavisningen av "Western Stars" upprepade han att han har låtar klara och vill spela in en rockplatta med kompbandet E Street band under hösten och vintern. Springsteen slog också fast att med en ny platta ute väntar turné.

Vill turnera under nästa år

Gitarristen Little Steven, som nyss tagit en ofrivillig paus från sin egen turné på grund av en halsinfektion, sade nyligen i en intervju med tidningen Expressen att han räknar med en Springsteen-turné nästa år. Som brukligt när Springsteen börjar varva upp inför turné har medlemmarna rensat i sina kalendrar.

Little Steven sade också till Expressen att Sverige är ett självklart stopp. Senast Springsteen spelade i Sverige var 2016, då med tre utsålda kvällar på Ullevi i Göteborg. Nästa sommar har Håkan Hellström som bekant bokat arenan hela fyra kvällar, men det torde ändå finnas plats även för Springsteen.

Om han nu inte väljer att istället spela i Stockholm den kommande vändan.

FAKTA: Bruce Springsteen

Namn: Bruce Frederick Joseph Springsteen

Ålder: Fyller 70 år den 23/9

Bor: Rumson, New Jersey

Familj: Hustrun Patti Scialfa och vuxna barnen Evan, Sam och Jessica.