Premiär för Parksommar sessions: "Det kommer bli magiskt"

Ja, årets Parksommar blir av – fast i en annorlunda skrud än vanligt. Den 9-11 juli är det premiär för Parksommar sessions, ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Bohusläningen. Under tre dagar spelar tre artister från olika platser i stan och konserterna livesänds på bohuslaningen.se. Här är artisterna som intar scenen.

ANNONS

Coronapandemin har verkligen satt sina spår på kultur- och nöjesbranschen. Konserter och evenemang har ställts in eller skjutits upp på löpande band, och sommaren 2020 blir helt enkelt inte som planerat för många av oss. Så inte heller årets Parksommar i Uddevalla.

Men i tider som dessa fullkomligt flödar kreativiteten på många håll. Digitala konserter är nu nästan mer regel än undantag. Så en Parksommar i Uddevalla blir det allt, men i stället för en favorit i repris från tidigare år har nu Uddevalla kommun tillsammans med Bohusläningen dragit ihop en variant på det årliga evenemanget: Parksommar sessions.

LÄS MER:LIVE: Newkid – Parksommar sessions 2020

Spelningar från unika platser

Pontus Blom, kultursamordnare på Uddevalla kommun, är initiativtagare till den livesända sommarfesten.

ANNONS

– Vi har försökt hitta ett bra och säkert sätt att fortsätta göra parksommar på det här året med tanke på rådande omständigheter. Vi hade redan inlett diskussioner med en hel del artister, men när regeringens förbud mot folksamlingar över 50 personer infördes insåg vi att det inte skulle gå att arrangera det som vanligt.

Pontus Blom, kultursamordnare på Uddevalla kommun och en av initiativtagarna till Parksommar sessions.
Pontus Blom, kultursamordnare på Uddevalla kommun och en av initiativtagarna till Parksommar sessions. Bild: Frida Bergkvist

Men att ställa in var inte ett alternativ. I stället för livekonserter med publik kommer nu tre artister under tre dagar att spela från olika, unika platser runt om i stan. Konserterna kommer sedan att livesändas på bohuslaningen.se.

LÄS MER:LIVE: Jelassi – Parksommar sessions 2020

– Det känns ju såklart superkul att vi kan göra unika livesändningar i stället. Först hade vi tänkt sända spelningarna från en studiomiljö, men vi ville att det skulle vara unikt för Uddevalla och kommunen. Så i stället kommer varje artist att spela från speciella platser som vi tycker är intressanta att visa upp.

Välkända artister spelar

De artister som kommer att spela under Parksommar Session är Jelassi, Good Harvest och ingen mindre än Uddevallas alldeles egna Newkid. Han ser mycket fram emot att spela i hemstaden.

– Alltså, det blir magiskt! På riktigt, magiskt! Det är lätt den bästa spelningen man kan tänka sig. Jag menar, spela på en unik plats i sin hemstad? När jag fick frågan blev jag helt förälskad. Det kommer bli så jäkla bra, säger Alexander "Newkid" Ferrer.

ANNONS

Exakt vilka platser artisterna kommer att spela på kan Pontus Blom dock inte avslöja ännu.

– Det får bli en liten överraskning, men det kan vara allt från hustak till natursköna platser, säger han.

Spelningarna kommer att äga rum 9-11 juli och direktsändas på bohuslaningen.se

LÄS MER:LIVE: Good Harvest – Parksommar sessions 2020

Vad ser du mest fram emot?

– Det är nog helheten, att vi gör tre konserter på raken. Det ska bli skitkul. Vi vill skapa lite festivalkänsla över det hela. Visst är det en utmaning men det kommer bli väldigt bra, säger Pontus Blom.

Parksommar sessions

På grund av coronapandemin kan inte årets Parksommar i Uddevalla äga rum som vanligt. Istället arrangeras Parksommar session, ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Bohusläningen.

Under tre kvällar kommer tre olika artister att spela live från olika platser i Uddevalla. Varje konsert direktsänds på bohusläningen.se med start klockan 18.00.

9 Juli: Newkid

10 Juli: Good Harvest

11 Juli: Jelassi

Mer information hittar du på uddevallakommun.se/parksommar.