Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Neneh Cherry berättar i en intervju i Guardian om pappans död och dottern Mabel, som har en egen musikkarriär. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Cherry släppte musik samma dag som dottern

Neneh Cherry är aktuell med nytt album, samtidigt som hennes dotter Mabels karriär börjar ta ordentlig fart. I en stor intervju i The Guardian berättar Cherry om hur hon upplever konkurrensen med dottern.

- Vi gick ut med albumsläppet och Mabel med sin nya singel samma dag. Min producent berättade hur bra det gick, första spåret hade redan typ 2 000 visningar. Då tittade vi på Mabels och hon hade 82 000 på sin singel.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Men Cherry säger till tidningen att hon inte har någon tanke på att de två skulle vara konkurrenter på riktigt.

- Nej, jag kände bara "heja Mabel! Jag kan inte tävla med dig!".

Pappan avled

Neneh Cherrys biologiska pappa, världsmusikern Ahmadu Jah, gick bort i september i år. I intervjun berättar Neneh att hon och systern Titiyo befann sig i Nenehs hus i London när de fick beskedet.

- Vi var tillsammans, tack och lov. Jag sade till henne "Vi är annorlunda nu än vi var i morse. Vi vaknade och visste inte vart den här dagen skulle ta oss".

Neneh Cherry har inte talat mycket om pappan tidigare, då hon växte upp med sin mamma, konstnären Monika "Moki" Cherry, styvpappan Don Cherry och lillebror Eagle-Eye Cherry. Hon berättar för Guardian att hon träffade sin biologiska pappa för första gången då hon var åtta år.

"Nya Madonna"

1989 slog hon igenom stort med låten "Buffalo stance" och i Storbritannien pratade alla om henne som "den nya Madonna". Hon berättar i intervjun att hon aldrig trivdes med kulturen i den amerikanska musikindustrin, när hon försökte slå igenom där.

- Det var allmänt känt att man gav de inflytelserika i branschen kokain och horor för att få dem att spela din skiva. Vi åkte omkring och gjorde pr och min pr-kille sa "om du ger dem vad de vill ha så kommer de att spela skivan". Han insinuerade att jag skulle gå in i en garderob med de här radiomännen och jag insåg att det inte var någonting för mig, säger hon.