Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ludovica Nasti spelar unga Lila och Elisa Del Genio unga Elena i tv-serien baserad på Elena Ferrantes böcker. Pressbild.

Då får Ferrante-serien premiär på HBO

Dramaserien "My brilliant friend", baserad på Elena Ferrantes första roman i den så kallade Neapelkvartetten, får premiär på HBO Nordic den 19 november. Serien är regisserad av Saverio Costanzo och alla skådespelarna är italienska.

Elena Ferrante är en pseudonym och det är osäkert vem som döljer sig bakom den, även om det finns många teorier. Men författaren bakom pseudonymen står först på listan över manusförfattare till HBO-serien.

- Jag kan inte säga vem hon är, men vi har jobbat väldigt nära varandra, varje dag. Hon var en övervakare när det gällde att överföra boken till film. Hon gav förslag om vad som kunde göras, utan att jag behövde försöka försvara vad vi gjorde med innehållet, sade regissören på en presskonferens vid filmfestivalen i Venedig.

Totalt kommer tv-serien baserad på böckerna att få 32 avsnitt. Den första säsongen är på åtta avsnitt och två avsnitt i veckan dyker upp på strömningstjänsten.