Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ryan Gosling och Rachel McAdams spelade huvudrollerna i filmen "The notebook" 2004. Arkivbild.

"Dagboken" förvandlas till musikal

Filmen "The notebook" från 2004 döptes på svenska till "Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta". Nu håller den på att förvandlas till Broadwaymusikal, enligt The Wrap. Filmen baseras på Nicholas Sparks roman med samma namn och filmen i regi av Nick Cassavetes har blivit en romantisk klassiker, med Ryan Gosling och Rachel McAdams i huvudrollerna.

Ryan Gosling spelar en ung man med arbetarbakgrund som blir kär i Rachel McAdams rollfigur, en flicka av fin familj, men de slits sedan isär av omständigheterna. Historien utspelar sig under 1940-talet och Gosling och McAdams blev även tillsammans under inspelningarna, något som gjorde filmen ännu mer omskriven. Även det äldre paret i filmen, där en man berättar historien för en alzheimersdrabbad kvinna, kommer att få framträdande roller i musikalen.

Föreställningen produceras av Bekah Brunstetter, som även producerat tv-serien "This is us". Singer-songwritern Ingrid Michaelson har anlitats för att skriva musiken till musikalen, som ännu inte fått något officiellt premiärdatum.