Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Daniel Norberg om tv-satsningen Mumbo jumbo: "Väldigt nervös"

Daniel Norberg är aktuell med nya TV4-programmet Mumbo jumbo. Men hur står det till med huvudstadshybrisen egentligen?

Ursäkta mig... Men varför heter programmet Mumbo jumbo?

– Ja, herregud. Det vet inte jag heller. Det är inte jag som har bestämt det. Men det ska väl symbolisera att allt kan hända. Det betyder allt och ingenting. Men äsch, jag tycker att det funkar.

Det finns många humorprogram i tv. Vad är så speciellt med ert?

– Hela idén är att det ska vara humor med sketcher, parodier och musik. Vi vill försöka vara så aktuella vi bara kan. Skoja lite med olika tv-program och sociala medier. Det blir lite annorlunda än det jag gjort tidigare då det är många fler hjärnor. Alla tycker olika saker är skoj. Det blir som en godispåse.

Louise Nordahl, Christian Åkesson och Shanthi Rydwall-Menon är också med. Vem är roligast?

– Vi har alla lite olika humor och kommer från olika håll. Det är väl inget svar på frågan, men... Jag kommer från Youtube, Christian med Partaj, Shanthi och stand-up, Louise från radion. Alla är exakt lika roliga.

Christian Åkesson, Shanthi Rydwall-Menon, Louise Nordahl och Daniel Norberg. . Bild: TV4
Christian Åkesson, Shanthi Rydwall-Menon, Louise Nordahl och Daniel Norberg. . Bild: TV4

Det här verkar vara ett familjeprogram, men har ni gått över gränsen någon gång?

– Vi har ganska unga tittare sedan gammalt. Men det här programmet går på fredagar klockan 21.30. Så det är inget barnprogram, men vi har inga ambitioner att vara taskiga. Ibland hårt, ibland mittemellan. Sedan är jag väldigt konflikträdd så jag tycker om när det är lugnt, snällt och glatt så alla kan titta.

Kommer Uddevalla att få vara med något i programmet?

– Kanske inte... Vi bruka vara duktiga med att få in Uddevallareferenser, men det kan bli svårt den här gången. Kanske om det händer någon specifik större nyhet som vi kan skämta om. Då är vi naturligtvis först på plats.

Programmet sänds på fredagar i Idolpausen... När ska du programleda Idol?

– Jag gillar den här rollen som programledare, så det kanske blir fler sådana uppdrag. Men jag har bara testat en gång i går. Det kändes ganska bra. Men jag vågar inte säga något för det här kanske blir en katastrof. Jag är väldigt nervös inför detta. Tänker hela tiden på vad som kan göras bättre och om allt ser bra ut.

Du var lite svår att få tag på denna gång. Har du blivit en fin huvudstadsbo nu?

– Det hemska är att det ligger något i det där. Men det är så jäkla mycket som händer hela tiden. Det är svårt att ha koll på mejl och telefonen. Jag tar också mycket mer ansvar än vad jag egentligen ska i saker. Jag är van vid att göra allting så jag blir helt slut.

Hälsan var inte så bra under Let´s dance-racet. Hur är det nu?

– Jag fick ta en paus på två månader och sa nej till massor av saker. Samma sak med min bror. Vi har en alldeles för hög ambitionsnivå på allt och tycker det är jobbigt när man tappar kontrollen. Men nu mår jag mycket bättre. Det var verkligen nödvändigt att ta en paus. Många har det mycket värre än mig, men jag fick ändå känna på känslan av att ha det för mycket.

LÄS MER: Daniel Norbergs löfte vid Let´s dance-vinst

LÄS MER: Han är klar för nytt uppdrag