Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Date gick vidare i den fjärde deltävlingen i Dansbandskampen i tv:s kanal 1. Från vänster Jan Lindberg, Björn Headlam, Emil Esborn och Peter Svensson.

Date buggar på i Dansbandskampen

Ingen guldstjärna den här gången men Date är fortfarande med i leken.

Med Sven-Ingvars Det var dans bort i vägen och Markoolios Rocka på gick bandet med Jan Lindberg från Munkedal vidare till den fjärde deltävlingen i Dansbandskampen i tv:s kanal 1. Detta trots att bandets trummis tappade texten under framförandet av en av låtarna. Förra lördagen hände samma sak för Jan Lindberg så kanske betyder det rent av tur.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska tolka det men publiken tycks förlåta det. Nästa lördag ska vi köra hela texten, säger Jan Lindberg.

Under lördagens spelning i tv:s kanal 1 fick bandet beröm av Markoolio för buggstuket på Rocka på som annars är en riktig raplåt.

Date har en guldstjärna, flest publikröster, från den första deltävlingen. Två stjärnor betyder direktbiljett till finalen den 19 december. Dit har Zekes redan tagit sig.

Vidare från i lördags till den fjärde deltävlingen gick även Torgny Melins.

Nästa lördags Dansbandskamp innehåller ett bohuslänskt inslag också på domarsidan. Då är EMD, med bland andra Erik Segerstedt från Uddevalla, gäster i juryn.

Vilka låtar som då blir aktuella för Date var inte klart så sent som i går kväll. Men någon av dem ska ha anknytning till gästartist i juryn.

– Så fort vi vet så smälter vi valet, gör om låten och börjar repetera. Det tar den här veckan, säger Jan Lindberg.