Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Therése Lindgren leder nomineringsligan. Arkivbild.

De kan vinna pris på Guldtuben-galan

Nu är det klart vilka influencers, humorister, skönhetsexperter och gamers som har chans att ta hem pris på årets upplaga av Guldtuben. Videobloggaren Therése Lindgren har möjlighet att ta en ny storslam då hon är nominerad i flest kategorier.

Lindgren finns representerad i fem kategorier, bland annat årets video, årets serie och i den tunga kategorin årets youtuber. I den sistnämnda tävlar även Viktoria Harrysson, IJustWantToBeCool, Bianca Ingrosso och Thomas Sekelius.

14-åriga Viktoria Harrysson bor i Brastad tillsammans med sin familj. För bara några månader sedan vann hon pris på QX-galan som årets transa. Nu har hon chans att få ännu en fin utmärkelse.

- Det här är verkligen kul, säger Viktoria Harrysson. Men priset betyder inte så jättemycket för mig. Det som är kul är att jag har så många följare. I nuläget har jag 64000 följare på Youtube.

LÄS OCKSÅ: Viktoria kan bli årets transa

Hon har en videoblogg där hon visar upp sitt liv och sin vardag. Hennes fans älskar henne.

Och nu är hon alltså återigen nominerad till ett av branschens finaste priser.

LÄS OCKSÅ: Brastadtjejen vann efterlängtade priset

De nominerade har tagits fram av en oberoende branschjury, men de slutgiltiga vinnarna utses av allmänheten. Från och med i dag kan man rösta på Guldtubens hemsida eller via SVT:s Duo-app.

Nomineringarna i kategorin årets profil presenteras den 21 maj och går endast att rösta på under direktsändningen.

Guldtuben arrangerades för första gången 2013 som en renodlad gala för Youtube-profiler. Sedan dess har fler priser tillkommit och i år har galan utökats med kategorier som årets podcast, årets Musical.ly och årets blogg.

Förra året blev Joakim och Jonna Lundell galans stora vinnare med sammanlagt fyra priser, men i år lyser paret Lundell med sin frånvaro bland nomineringarna.

Galan sänds i SVT1 den 26 maj.