Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

De syns i årets julkalender

Det är långt till juletid, men inspelningarna av årets julkalender är redan i full gång. I "Mirakel" kommer bland andra Johan Glans, Babben Larsson och Annika Andersson synas i rutan, skriver DN.

Inspelningen av årets julkalender i SVT pågår för fullt. I "Mirakel" bor de två flickorna Mira och Rakel på samma herrgård, med hundra år från varandra. Men ett svart hål ska gör att de byter liv med varandra.

– Mira och Rakel byter kroppar med varandra, kan man säga. Mira från 2020 upplever dåtiden och Rakel från 1920 upplever modern tid. Sedan blir det problem och man ska försöka byta tillbaka, det uppstår nämligen konsekvenser när man reser i tiden. Tänk ”Tillbaka till framtiden”, berättar regissören Carl Åstrand till DN som besökt inspelningen.

Mira spelas av 12-åriga Sarah Rhodin och Rakel av Bibi Lenhoff, 17. Övriga roller spelas av bland andra Johan Glans som vetenskapsman och Babben Larsson som föreståndare för ett HVB-hem. Dessutom kommer Annika Andersson, och Maja Rung synas i julkalendern.

– Vi är ett komikergäng och det är många komiska scener. Jag har märkt att vi har en tendens att göra saker komiska, även om de inte är det på pappret. Vi försöker liksom skruva till det litegrann, säger Johan Glans, som spelar rollen som vetenskapsmannen Vilgot, till tidningen.

SVT själva beskriver mirakel som ”en berättelse som bjuder på spänning och starka känslor”. Dessutom utlovas ”julmys i sann Madickenanda”.

Premiär blir, som sig bör, den 1 december.