Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Diggiloopremiären ställdes in

Kraftiga vindar över Bohuskusten ledde på lördagen att premiären av Digilooturnén i Grebbestad fick ställas in. Besvikelsen bland artister och publik var mycket stor.

Omktring 5000 biljetter var sålda till premiären. Istället för show fick publiken lämna premiärplatsen vid Tanumstrand där man redan vid 17-tiden släppts in och börjat att bänka sig.

18.15 kom beskedet att arrangörerna valt att ställa in det som skulle blivit sommarklassikerns 13:e premiär. Det enda framträdandet blev nu när artisternaställde sig vid entrén och sjön för publiken när de lämnade området.

Publiken har fått besked om att de kommer att kontaktas via mejl eller telefon för återbetalning av biljetterna. Alla uppmanas att behålla sina biljetter för att eventuellt se föreställningen på annan ort.

Enligt uppgift var det vindbyar på 20 meter i sekunden som fick arrangörerna att fatta det tunga beslutet.

På turnéns Instagramkonto med en bild på scenen som plockas ned står: "Alla är så ledsna över detta, men vi måste säta säkerheten först. Känns helt overkligt. Vi har jobbat så hårt och kämpat inför detta. Vi är så ledsna!"

Dagen innan hade det genomförts en generalrepetition (ett smakprov i produktionens eget Youtube-klipp här ovanför)

- Man hörde hur det skallrade i scenen, presenningar trasades sönder och ställde sig rakt ut. Det var lite läskigt, säger Magnus Carlsson, en av artisterna som deltar i årets Diggiloo-turné till TT.

Arrangörerna vidtog alla möjliga åtgärder för att kunna genomföra showen men då vindarna fortsatte att tillta i styrka fanns inget att göra.
- Vi var trots allt redo att köra och trodde först att de skämtade när de sa att det var inställt. Men vi förstod, helt klart. Det var ett klokt beslut av turnéarrangören, säger Carlsson.

Helena Paparizou är en del av Diggiloo-turnén för första gången och såg fram emot premiären. Hon berättar att samtliga artister blev ledsna av beskedet.
- Alla blev väldigt ledsna. Jessica Andersson, som varit med så många år, blev helt sprängröd i ögonen. Vi kände att vi bara måste gå ut så vi gick och hälsade på publiken som var på väg hem, några av musikerna var med och vi körde lite svenska sommarlåtar. Man måste bjuda på sig själv, säger Paparizou.

Sedan gick samtliga artister in i replokalen och körde igenom hela showen från början till slut.
- Bara för att det är inställt betyder inte det att vi kan gå och fika. Vi gick ner och repade för att göra showen ännu bättre, säger Helena Paparizou.

Premiären blir nu i stället i Göteborg nästa lördag.
- Det blir revanschläge då, säger Magnus Carlsson.

Artisterna på årets turné är: Martin Stenmarck, Helena Paparizou, Charlotte Perelli, Andreas Johnson, Mollie, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Björn Kjellman, Hanna Hedlund, Oskar Bly, Magnus Johansson och Lisa Stadell.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta Bohusläningen!

Skicka gärna in nyhetsbilder till oss.

e-post: [email protected]
MMS: BHN [text] till 72099

Viktigt: Skriv ditt namn, dina kontaktuppgifter och vad bilden föreställer. Du måste ha upphovsrätt till bilden.

Respektera människors privatliv och gå inte för nära olyckor. Om personerna på bilden går att känna igen, måste du ha deras tillstånd.

Bohusläningen förbehåller sig rätten att kostnadsfritt publicera, arkivera och återanvända insänt material i alla tidningens publiceringsformer, såväl den tryckta papperstidningen, som webb, mobil och andra kanaler.

Om du har frågor kring detta, mejla [email protected]

Bohusläningen ingår i Stampen Local Media AB vilket innebär att en inskickad bild till Bohusläningen också kan innebära publicering i samtliga publiceringskanaler för Hallandsposten, Hallands Nyheter, Göteborgs-Posten, TTELA och Strömstads Tidning.