Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny singel. Inéz Pettersson är aktuell med en cover på Listen to your heart: – Det lär bli en del spelningar på västkusten i sommar, säger Inéz.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

DJ från Munkedal hyllar Roxette med ny singel

Som ung tjej i Munkedal stack Inéz Pettersson från en DJ-kurs eftersom det bara var killar där. I dag är hon signad av Warner Music och släpper snart sin andra singel.

Den första singeln – en cover på Roxettes Listen to your heart från 1989 – släpptes i mitten av januari:

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det är en bra låt, och jag och studion bestämde tillsammans att det är en bra idé att släppa första singeln som en cover. Sedan är det också 30 år sedan Roxette grundades, så det var ju lite kul, säger Inèz Pettersson via telefon från hennes nya hemstad Göteborg.

– Jag bodde i Stockholm i elva år innan jag flyttade tillbaka till västkusten.
Och det var i Stockholm det började för Inéz, eller DJ Inéz som är hennes artistnamn:

– Jag började som dansare på balettakademien i Stockholm innan jag fick förfrågan om att DJ:a på en produktion. Sedan har det rullat på. 

Detta var för fem år sedan, under en tid där fler och fler kvinnliga DJ:s började ta plats på Sveriges hetaste nattklubbar:

– Det fanns inte så många kvinnliga DJ:s som producerade sina egna låtar på den tiden, men det fanns ändå en del förebilder. Rebecca & Fiona, till exempel.

Även om DJ Inéz senaste singel endast släpptes för någon vecka sedan är planerna redan igång för nästa släpp:

– Jag och studion har inte bestämt oss ifall vi ska släppa en egen låt eller ytterligare en cover. Men det är på gång i alla fall, förklarar Inéz och fortsätter: 

– Det är ju mycket nu med melodifestivalen för Warner Music, men jag gissar på att singeln kommer ut om cirka en till två månader.

Inéz Pettersson tycker det är kul att allt fler skivbolag börjar satsa på kvinnliga DJ:s, och kan tänka sig att själv hålla i DJ-kurser endast för tjejer:

– Jag hade gärna nått ut till fler unga tjejer som vill lära sig DJ-yrket. Helst hade jag velat åka ut till skolor och hållit kurser där, eftersom det var så det började för mig i Munkedal. Men det kom bara killar dit, så jag gick snabbt därifrån, haha.