Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecca & Fiona spelar på Weekendfestivalen på Östermalms IP i Stockholm. Arkivbild från augusti 2016. Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Rebecca & Fiona spelar på Weekendfestivalen på Östermalms IP i Stockholm. Arkivbild från augusti 2016. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

DJ´s, feminister och socialister – Rebecca & Fiona till Amaze festival

Smögenfestivalen fortsätter att annonsera bokningar. Först svenska dj-duon Vigiland. Sedan det stora dragplåstret Afrojack. Nu är också Rebecca & Fiona klara.

Den 27 juli är det dags för andra upplagan av succéfestivalen Amaze. Förra året spelade ingen mindre än Steve Angello och Otto Knows och cirka 7000 besökare gästade Smögen.

Sedan tidigare är det klart att den svenska dj-duon Vigiland med medlemmarna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson är klara för ännu en omgång. Dessutom har dragplåstret blivit officiellt: den holländska EDM-stjärnan Afrojack.

LÄS MER: Första akten klar – Vigiland till Amaze Festival

LÄS MER: Holländska EDM-stjärnan Afrojack till Amaze festival

Festivalarrangören Christian Öster har sedan tidigare lovat fler bokningar.

– Vi har en större budget i år, så vi kommer släppa mer stora artister. Men Afrojack är den största, har han tidigare sagt.

Och nu är ytterligare en klar: Rebecca & Fiona som även de spelade på Amaze festival förra året.

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick träffades 2007 och har sedan dess arbetat med musik ihop. År 2010 släpptes deras första singel "Luminary Ones". Under 2010 medverkade de också i en tv-serie serie på SVT, där man kunde följa dem medan de producerade musik och turnerade kring Sverige. Serien blev 2011 års vinnare av TV-priset Kristallen för Bästa realityprogram.

Vid Grammisgalan 2011 och 2015 fick de en Grammis för Årets Dans/Electro.

Rebecca & Fiona är uttalade feminister och socialister. Under 2018 meddelade duon att de har lämnat Universal och startat sitt eget skivbolag. Med det nya skivbolaget Big Romantic Music vill de hjälpa unga kvinnor in i branschen.

LÄS MER: Fanny Edstam: "På festival kan allt gå åt helvete"