Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Dubbelsväng hos Blue Chain

Broken Beads och Honey Boy Slim & The Bad Habits är första par ut när Blue Chain på lördag drar igång vårsäsongen i Vänersborg.

Platsen är som vanligt Blå Scenen i Folkets hus och först ut 2019 är Broken Beads, som spelar "Americana i egen förpackning".

Broken Beads, som även kunde avnjutas under Trollhättan Jazz & Blues i höstas, består av Pauline Ramsby och Bodil Sjöström. De lever sedan 22 år tillbaka tillsammans och har "på äldre dar" dammat av sina gitarrer och tagit upp musiken igen efter många års uppehåll.

Bodil, som startade som punkband som 13-åring hemma i Trollhättan, utbildade sig dessutom till musikproducent och ljudtekniker. Pauline turnerade i över 20 år i coverband och tillsammans har de nu förverkligat sin dröm: att spela in en platta med egen musik.

Texterna handlar om allt från kärleken till New Orleans till att vara med när någon dör och till sin hjälp på scenen har Pauline och Bodil på lördag Kristofer Sjöström på bas och Ronny Nyquist på trummor.

Kvällens huvudband är Honey Boy Slim & The Bad Habits från Vetlanda och de bjuder på svängig och rå blues med ett sound direkt hämtat från 50-talet.

Honey Boy Slim själv sitter bakom trummorna och han har sällskap på scenen av Sven Anderson, bas, och bröderna Josef och Jacob Steinvall på raspiga gitarrer och sång.