Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter misstänkta övergreppen – Paradise Hotel stoppas helt

På tisdagen står det klart att skandalsäsongen av Paradise Hotel stoppas helt. Det bekräftar vd:n för medieföretaget Nent i Nyhetsmorgon.
– Vi kommer inte sända säsongen, säger vd:n Anders Jensen i TV4:s morgonprogram. Nu läggs även programmet Ex on the beach ned, enligt Dagens Nyheter.

En manlig deltagare misstänks ha begått sexuella övergrepp mot två kvinnor under vårens säsong av Paradise Hotel. En av de som ska ha utsatts är Annie Dahlberg från Uddevalla.

Först pausades säsongen men nu står det klart att den ställs in. Det bekräftar Anders Jensen, vd för medieföretaget Nent som ansvarat för utgivning av programmet, i TV4:s Nyhetsmorgon på tisdagen.

– Vi kan inte fortsätta den här typen av produktioner på de här premisserna, säger produktionsbolaget Nents vd Anders Jensen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, rapporterar Aftonbladet.

De misstänkta övergreppen ska ha blivit kända för bolaget först efter att programmet sänts på tv.

– Det är ett antal saker som har gått fel i det här. Den första händelsen var känd och missbedömdes av producent på plats och de som sett det efter som mindre allvarlig än den uppenbarligen var. Den andra händelsen kom oss till känna först när det här uppdagades i media för två veckor sedan, säger Anders Jensen.

Annie Dahlberg har tidigare berättat för Bohusläningen att mannen tog på hennes underliv, mot hennes vilja. Han ska även ha dragit ner en annan deltagares bh, enligt uppgifter till Expressen.

– Det började redan tidigare på kvällen. Han började hålla på och jag tar bort hans händer och säger att jag inte vill. Jag är väldigt tydlig, sa Annie Dahlberg till Bohusläningen.

Tystades av produktionen

Efter övergreppen blev deltagarna tillsagda att inte prata om det som hänt, berättar kvinnorna i en intervju med TV4.

– Om det stämmer, vilket jag utgår ifrån att det gör är det tragiskt. Vi kan inte fortsätta med de här produktionerna på det viset, säger Anders Jensen i Nyhetsmorgon.

Om programmet kommer att komma tillbaka i framtiden kan han inte svara på.

– Det är ett väldig populärt program som engagerar och underhåller. Det påverkar och det kan vi vända till något positivt. Om Paradise Hotel kommer tillbaka kommer vi att ha kontroll.

Ytterligare ett program lägger ned

På tisdagen meddelade Tv-bolaget Discovery att även realityserien Ex on the beach läggs ned, enligt Dagens Nyheter.

– Hela debatten som började med metoo skapade en större medvetenhet kring hur vi beter oss mot varandra, hur män och kvinnor beter sig mot varandra. Vi följer debatten och valde rätt tidigt att ta upp diskussionen internt, och nu har vi tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Lindman, kommunikatör på Tv-bolaget Discovery, till Dagens Nyheter.

Inspelningen av Ex on the beach skulle börjat i september.