Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Estetiken under veckans lupp

Bråda dagar har det varit för en del elever på Sinclair. Den här veckan redovisar tredjeårseleverna sina projektarbeten inom de estetiska ämnena.

Långt ifrån alla lärare kan säga att adepternas redovisningar är som ljuv musik. Men på Sinclair finns i varje fall förutsättningarna när eleverna presenterar sina arbeten inom musik, bild, teater eller film.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Under tisdagsförmiddagen hängs de sista bilderna på väggen av Amadeus Wolf och Gulhan Yilmaz. Det i sig betyder inte att de precis blivit klara, målningarna i akryl med foto som förlaga blev klara i fredags som planerat. Dock har tiden varit en faktor i arbetet.

– Jag skulle ha gjort fler målningar, men jag hade inte tid, säger Gulhan Yilmaz.

Redovisning

Som elever på tredje året är det ingen direkt överraskning att vårterminen innebär redovisning av projekt. Tid alltså för att våndas över vad man ska redovisa och kanske även över den egna förmågan.

– Har inte varit direkt orolig, jag har fått bra feedback hela tiden från mina lärare. Det enda jobbiga har varit att bli klar i tid, säger Helena Jorlöv som skapat tre bilder med troll i skogen.

– Hur processen på vägen fram har gått visar vi inte, det är bara det slutliga arbetet som visas, kommenterar Nicole Treadup som känner sig nöjd med sina arbeten men ser förbättringspotential i sin kreativa process.

Planerat

I konsertsalen avlöser eleverna varandra i olika konstellationer. Alma Öhlin kompas av sin bror Emanuel Öhlin och Måns Tamhed, Erik Lund, Herman av Geijerstam samt flera på sång i duett och i doakör.

– Jag har planerat det här i ett år, men det har inte blivit som det var tänkt så jag har ändrat mycket. Sedan i höstas har vi repat, berättar Alma Öhlin som inte vågar sätta någon etikett på den musik hon ska framföra.

Det visar sig vara musik av bland andra Kent och Rebecka Törnqvist, och av publikens reaktioner att döma har det inte funnits någon grund för oro.