Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Svenska DJ-duon Vigiland på Bråvallafestivalen sommaren 2016. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Första akten klar – Vigiland till Amaze Festival

Nu är första akten officiell inför Smögenfestivalen Amaze Festival den 27 juli: svenska DJ-duon Vigiland. Men den stora bokningen dröjer.

Efter förra årets succé är det dags för en andra omgång av Amaze Festival på Smögen. Datumet är satt till lördagen den 27 juli och nu har också första bokningen blivit officiell. Nämligen dj-duon Vigiland. Några som även var med förra året.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Gruppen är från Västervik och består av medlemmarna Claes Remmered Persson och Otto Pettersson. Genren brukar klassas som "Melbourne Bounce". Debutsingeln UFO blev en stor hit på Spotify då den släpptes 2014. Den nådde som högst andra plats på Sverigetopplistan. Andra kända låtar är Shots & Squats och Pong Dance.

Men många väntar fortfarande på det stora dragplåstret som förra året var världsstjärnan Steve Angello. Arrangören Christian Öster lovar minst en bokning i samma klass även i år.

– Det kommer bli officiellt om en eller två veckor. Vi håller fortfarande på och jobbar med kontraktet. Men här snackar vi alltså topp tio i världen, säger Christian Öster.

LÄS MER: Smögens succéfestival gör comeback i sommar

LÄS MER: Fanny Edstam: "På festival kan allt gå åt helvete"