Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

I våras blev det lyrikstorm när Bohusläningen efterfrågade läsarnas dikter till Veckans dikt. Nu är det dags igen för en efterlysning.  Bild: Henrik Lundbjörk
I våras blev det lyrikstorm när Bohusläningen efterfrågade läsarnas dikter till Veckans dikt. Nu är det dags igen för en efterlysning. Bild: Henrik Lundbjörk

Fatta pennan! – Nu är Veckans dikt tillbaka

I våras fick vi in många bidrag till vår poesisatsning Veckans dikt. Nu tycker vi det är dags igen, så vässa pennorna, damma av tangenterna eller slå på videokameran - ordet är ditt!

I början av pandemin lanserade vi på Bohusläningens kulturredaktion Veckans dikt. Vi trodde då att det fanns ett ökat behov av att skriva av sig när tiderna var osäkra och många satt ensamma hemma.

LÄS MER: Lyrikstorm på redaktionen – Veckans dikt en succé

Gensvaret kom med detsamma. Vi fick dikter i alla dess former inskickade till oss och varje vecka valde vi ut en dikt som vi publicerade i lördagens tidning och på vår sajt. När sommaren tog fart på allvar och lata dagar på stranden hägrade tog även Veckans dikt semester.

LÄS MER: Kulturredaktions succé "Veckans dikt" tar semester

Nu tycker vi semestern har blivit väl lång för poeterna där ute i stugorna så därför väcker vi liv i Veckans dikt igen. Förhoppningsvis har det skrivits som aldrig förr under uppehållet och under all den tid vi nu fortsatt spenderat på distans från varandra. Så vi kallar nu åter på alla skribenter där ute, ung eller gammal, van eller ovan poet, det gör det samma. Du väljer själv vad du vill skriva om.

Kanske är det om året 2020, kanske om fortsatt osäker framtid, eller om längtan till vårens knoppar eller om nyfunna vänner i en digital värld? Ja, ordet är fritt så ta din chans att skicka in din dikt till oss. Vi välkomnar alla dikter i alla former från er alla. Varje vecka väljer vi en dikt som vi publicerar i tidningen och på webben.

Ni får gärna spela in en video där ni läser er dikt högt framför kameran. Men vill ni inte, eller kan ni inte det, så läser kanske vi på kulturredaktionen upp er dikt i stället.

Hoppas vi får läsa just din dikt snart!

Veckans dikt – så gör du

• Skicka in din dikt tillsammans med några rader om dig själv (namn, ålder, ort, kontaktuppgifter)

• Vill du spela in en video eller ljudfil där du läser din dikt är det med välkommet.

• Skicka till; [email protected] eller till

Kulturredaktionen, Bohusläningen, Östergatan 18 b, 45130 Uddevalla

LÄS MER: Veckans dikt om inbillning

LÄS MER: Veckans dikt handlar om morgonljus

LÄS MER: Veckans dikt om ensamheten i coronatider

LÄS MER: Veckans dikt handlar om längtan till barnbarnen