Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Film Väst-produktion blir Oscarsnominerad

Filmen En man som heter Ove har Oscarsnominerats - dubbelt upp. …– Fantastiskt kul, säger Mikael Fellenius, vd för Film Väst som har samproducerat filmen.

Oscarsgalan äger rum den 26 februari i Los Angeles men redan på tisdagen blev nomineringarna inför årets gala officiella. En man som heter Ove är regisserad av Hannes Holm och tävlar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film. Det är den första svenska filmen på tolv år som har nominerats i den kategorin.
 
Filmen är samproducerad av Film Väst och är inspelad i bland annat Trollhättan och Vänersborg.

– Vi gratulerar alla som varit med under det formidabla segertåg som En man som heter Ove gjort över världen. Det är extra roligt att filmen spelats in i och runt Trollhättan. Det är ytterligare ett exempel på att Västra Götaland är Sveriges främsta filmregion, säger Mikael Fellenius.

Dessutom nomineras filmens maskörer Love Larson och Eva von Bahr i klassen bästa make up och hår. De nominerades även förra året för filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

– Det känns särskilt roligt att vara nominerad i två kategorier. Då ökar ju chanserna till att faktiskt ta hem ett pris, säger Mikael Fellenius.

I kategorin bästa icke engelskspråkiga film tävlar det svenska bidraget mot bland annat danska Under sanden och tyska Min pappa Toni Erdmann.

Film Väst har tidigare, år 2011, vunnit en Oscar för en av sina samproduktioner. Då handlade det om Susanne Biers film Hämnden som prisades som bästa utländska film.