Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Imagine Sweden inleds med dokumentären Silvana- väck mej när ni vaknat, om rapartisten Silvana Imam. Bild: Anders Wiklund / TT Bild: Anders Wiklund/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Filmen om Silvana Imam inleder Imagine-festivalen

I kväll, onsdag, inleds festivalen på Biostaden med filmen om rapparen Silvana Imam. På fredag deltar hon i ett basketevent.

Filmen Silvana - Väck mig när ni vaknat är en resa genom rapparen Silvana Imams första år som artist. Hon slog igenom under en antirasistdemonstration 2013 och har beskrivits som en orädd ledare för en hel generation, som med sylvass tunga fångar vår samtid.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Här är festivalprogrammet för Imagine Sweden

De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till i dag. Filmen är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar.

Efter filmen arrangeras ett samtal med två av filmens regissörer Christina Tsiobanelis och Olivia Kastebring.

Silvanas Shootout är en skott-tävling i basket som riktar sig till unga deltagare och besökare av musikfestivalen. Syftet med tävlingen är att visa vikten av att kultur och idrott kan och bör leva i symbios genom livet utan att det ena utesluter det andra.

LÄS MER: "Nu börjar det roliga"

Max 30 personer kan delta och det är först till kvarn som gäller. De samlas klockan 17.25 på fredag den 11 maj vid basketplanen utanför Margretegärdeskolan.

Tävlingen börjar med att Silvana Imam introducerar reglerna och visar hur det går till genom att själv skjuta från fem olika punkter. Därefter är det nästa utmanares tur.

LÄS MER: Slowgold laddade för Uddevallaspelning

När DJ spelar en låt har den tävlande en minut på sig att sätta så många skott som möjligt i korgen.

Filmen om Silvana Imam inleder festivalen i kväll, den 9 maj på Biostaden. Hon spelar under festivalen deltar även i ett basketevent.