Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets säsong av 'Paradise hotel' har pausats, då två kvinnliga deltagare vittnat om att de blivit utsatta för övergrepp. Pressbild.
Årets säsong av "Paradise hotel" har pausats, då två kvinnliga deltagare vittnat om att de blivit utsatta för övergrepp. Pressbild. Bild: Viaplay

Fler dokusåpadeltagare vittnar om övergrepp

Sedan tidigare har hela säsongen av dokusåpan Paradise hotel pausats efter att en manlig deltagare ska ha utsatt två kvinnor, varav en från Uddevalla, för sexuella övergrepp. Nu rapporterar P3 Nyheter att flera tidigare deltagare vittnar om övergrepp i programmet. Deltagarna säger även att produktionsbolaget bakom tv-serien Mastiff ska ha tystat ner händelserna.

En skandal har blossat upp kring dokusåpan Paradise hotel efter att en manlig deltagare ska ha utsatt två kvinnliga deltagare för sexuella övergrepp.

En kvinnorna är 24-åriga Annie Dahlberg från Uddevalla. Hon har tidigare berättat för Bohusläningen att den manliga deltagaren tog på hennes underliv, mot hennes vilja.

– Det började redan tidigare på kvällen. Han började hålla på och jag tar bort hans händer och säger att jag inte vill. Jag är väldigt tydlig, sa hon i en intervju med Bohusläningen.

LÄS MER: Efter Paradise Hotel-skandalen: Stjärnadvokat företräder Uddevallatjej

Trots att mannen skickades hem från inspelningen sändes säsongen på tv som vanligt. Först efter att massiv kritik riktats mot programmet efter att avsnittet med händelserna inträffade valde produktionsbolaget Mastiff att pausa säsongen.

Sedan dess har en åklagare kopplats in i ärendet och mannen har polisanmälts.

Nu vittnar flera tidigare deltagare i Paradise hotel om att sexuella ofredande ska ha förekommit även under tidigare år av programmet, rapporterar P3 Nyheter. De säger även att de upplever att produktionsbolaget Mastiff har tystat ner händelserna.

LÄS MER: Efter misstänkta övergreppen i Paradise Hotel: Produktionsbolaget lägger locket på

Mastiffs vd Matilda Snöwall skriver i ett mejl till P3 att det inte får förekomma ofredanden i programmet och att man har tydliga riktlinjer gällande hur man får bete sig mot varandra. Hon skriver även att bolaget internt jobbar med de här frågorna.

LÄS MER: Paradise Hotel-deltagare ska ha utsatts för sexuellt övergrepp – säsongen pausas

LÄS MER: Övergrepp i ”Paradise hotel” utreds av åklagare