Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera av helgens nöjen och arrangemang ställs in i Uddevalla

"Thank you for the music" ställs in på Östrabo. Collegium music ställer in sin pianokonsert. Bohusläns museum ställer in sina programpunkter. Ja, allt fler arrangörer tvingas, eller väljer nu att ställa in på grund av coronaviruset.

På grund av regeringens förbud mot evenemang med fler än 500 personer för att förhindra smittspridning av Covid-19 ställs förställningen "Thank you for the music" in på Östraboteatern nu på söndag.

LÄS MER: Corona stoppar förställningen Thank you for the music

Hos Roland Törngren, som är scenmästare på Östrabo, har telefonen gått varm under torsdagen.

– Det ringer folk hela tiden, det var ju 950 sålda biljetter till "Thank you for the music" på söndag. Men de flesta är förstående och vissa är till och med tacksamma att det är inställt.

Roland Törngren bekräftar att det finns ett förslag på nytt datum i maj.

På söndag väntades 950 personer se showen "Thank you for the music" på Östraboteatern. Nu är föreställningarna inställda, men arrangören hoppas på ett nytt datum i maj. Bild: Pressbild
På söndag väntades 950 personer se showen "Thank you for the music" på Östraboteatern. Nu är föreställningarna inställda, men arrangören hoppas på ett nytt datum i maj. Bild: Pressbild

Oklart hur det blir med "Man in black"

På lördag kommer Peter Jezewski och Karin Risberg till Östrabo med föreställningen "Man in black".

– Jag har mejlat arrangören om hur det blir men inte fått något besked än. Det är 200 biljetter sålda.

Om föreställningen blir av tänker han och kollegerna att prata med publiken innan föreställningen.

– Jag kommer att be dem att sprida ut sig lite, de behöver inte sitta axel till axel.

På Östrabo finns det plats för just 500 besökare och 20 mars kommer Maria Lundqvist med showen "Om att våga flyga". Men om den blir av är ännu oklar. Arrangören skriver på sin hemsida: "Vi har slutsålt även där och återkommer när vi haft dialog med Östraboteatern om det ändå går att genomföra den föreställningen, totalt antal besökare är strax under 500."

LÄS MER: Maria Lundqvists succéföreställning Om att våga flyga nu klar för Uddevalla

Oklart är det även med andra kommande arrangemang i nuläget.

– Men vi har en konsert i april där arrangören valt att sänka biljettgränsen till 480 besökare för att vara på den säkra sidan.

Kabaré i Bokenäs inställd

I helgen skulle det även ha varit premiär för "Vår Cabarevy II" i Bokenäs Teaterlada. Men enligt P4 Väst har Bokenäs hembygdsförening meddelat att kabarén är inställd denna helg och även de kommande tre helgerna som kabarén skulle ha spelats.

Nästa helg har även Uddevalla bluesföreningen tvingats ställa in sitt arrangemang på fredagen och på lördagen har Club Fusion nu meddelat att konserten med Jojje Wadenius och PHG.

På fredag är det dags för Club Brooklyn med "I am Nikolaj" på Mortens krog i Uddevalla, som har kapacitet att ta in 750 personer.

– Vi kommer köra som vanligt och vår artist på fredag har inte ställt in, men vi kommer vara noga med att följa de direktiv om att inte släppa in fler än 500 personer, säger Stefan Gregner på Mortens krog.

Inställda konferenser och konserter

Folkets hus i Uddevalla har också fått känna på konsekvenserna av Corona. Och när Bohusläningen pratar med Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets hus i Uddevalla har Uddevallas kammarmusikförening Collegium Musicum precis ringt och meddelat att deras pianokonsert med Erik Risberg på söndag ställs in. Även konserten med Sjömila är inställd.

– Våra konsertlokaler är inte så stora, men de har i alla fall valt att ställa in. För oss märks det här annars på våra konferensbokningar. 5 av 7 konferenser är inställda de närmsta 2–3 veckorna.

På Bohusläns museum skulle, bland annat, Visans dag i Norden firas på lördag, men man har nu valt att ställa in alla programpunkter och arrangemang till helgen och den kommande veckan.

LÄS MER: Så slår coronaviruset mot Sverige