Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Franska Trions trummis Thommy Larsson (mitten) avled i början av mars efter en tids sjukdom. Nu har Viktor Turegård (till vänster) och Matti Ollikainen bestämt sig för att spela vidare. Bild: Magnus Bergström
Franska Trions trummis Thommy Larsson (mitten) avled i början av mars efter en tids sjukdom. Nu har Viktor Turegård (till vänster) och Matti Ollikainen bestämt sig för att spela vidare. Bild: Magnus Bergström

Franska Trion fortsätter turnén

Efter trummisen Thommy Larssons bortgång har Franska Trion nu bestämt sig för att fortsätta sin vårturné. En viktigt anledning är att hedra sin döde väns minne.
– Det känns nästan ännu viktigare nu på något vis, säger sångarens Matti Ollikainen.

Franska Trions trummis Thommy Larsson avled tidigare i mars efter en tids sjukdom, 45 år gammal.

Nu meddelar bandet att man fortsätter sin pågående vårturné. För GP berättar pianisten och sångaren Matti Ollikainen om beslutet att köra vidare.

– Det känns helt enkelt som det rätta att fortsätta spela. Jag tror att Thommy hade önskat att vi förde grejen vidare, så att han lever vidare genom den, säger Matti Ollikainen.

Man måste ju sjunga de här sångerna och fortsätta ändå. Livet måste ju fortsätta.

"Stod mig väldigt nära"

Han beskriver Thommy Larssons – som han lärde känna långt innan Franska Trion bildades 2002 – spelstil som oefterhärmlig.

– Han är lite svår att placera, men han hade ett väldigt speciellt bakvänt spel ibland, och väldigt stor energi. Han stod mig väldigt nära. Vi påverkade varandra och gemensamt blev det ett speciellt sound i musiken.

Matti Ollikainen förutspår att det kommer dröja innan bandet, som också inkluderar basisten Viktor Turegård, har en ny fast trummis. Istället är tanken att till en början köra i några olika konstellationer innan en ny permanent sättning utkristalliseras.

Någon tanke på att lägga ned har aldrig varit aktuell. Redan innan Thommy gick bort hade bandet börjat repa in material till en ny skiva.

Hur tror du det kommer kännas att gå upp på scen utan Thommy?

– Det kommer bli väldigt speciellt och märkligt. Det kan man nästan inte föreställa sig. Men att spela känns nästan ännu viktigare nu på något vis.

Franska Trion spelar i Hagakyrkan 27 april.