Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Göran Greider ska genomgå behandlingar för blodcancer under hela våren men hoppas kunna fortsätta att skriva. Arkivbild.
Göran Greider ska genomgå behandlingar för blodcancer under hela våren men hoppas kunna fortsätta att skriva. Arkivbild. Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Göran Greider om cancern: "Prognosen är god"

Poeten, författaren och chefredaktören för Dala-Demokraten, Göran Greider, har drabbats av blodcancer. Efter flera sjukhusvistelser fick han veta vid nyår att han lider av en aggressiv variant av sjukdomen och att en tuff behandling väntar, skriver han i en ledare i Dala-Demokraten.

"Men jag är inte orolig och det är ingen sista vilja jag uttrycker i den här ledartexten. Prognosen är ytterst god, jag är rationell och räknar kallt med att det kommer att gå bra, trots all cellgift som nu strömmar genom kroppen", skriver Greider.

Han hoppas inte behöva sjukskriva sig annat än några dagar då och då och har "nästan har ett litet kontor på sjukhuset". I en intervju i Dala-Demokraten motiverar han sitt beslut att berätta om sjukdomen:

– Folk undrar om jag kan vara med här och där och till slut får man slut på ursäkter, säger han till tidningen.

Där berömmer han sjukvårdspersonalen och berättar att överläkaren är en fantast av Dan Andersson, som Greider skrivit om i ett par böcker.