Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leif G W Persson siar om valutgången. Arkivbild.

G W: Socialdemokraterna gör sitt sämsta val

Leif G W Persson tror att Socialdemokraterna kommer att få sitt sämsta valresultat någonsin – men samtidigt bli största partiet när vallokalerna stänger på söndag.

Leif G W Persson gästade under tisdagskvällen Filip Hammars och Fredrik Wikingssons program "Breaking News" på Kanal 5. Kriminalprofessorn avslöjade tidigare i veckan i en krönika i Expressen att han röstat på Socialdemokraterna sedan 1968 – och kommer göra så även i år.

- När jag röstade första gången fick Socialdemokraterna lite över 50 procent. Nu skulle jag tro att de får mellan 25 och 27 procent, säger han i programmet.

Anledningen till att Sverigedemokraterna växt och förmodligen kommer att bli näst största parti, enligt Leif G W Persson, är att de andra sju partierna enbart kommit överens om att de tycker illa om SD.

- Det enda de andra sju har kommit överens om är att Jimmie Åkesson tycker vi inte om. I övrigt har de inte så mycket gemensamt. Det hade inte varit något problem att knacka bort "den där" om de gick över blockgränserna. Men det vill de ju inte, säger han.

I programmet avslöjar G W även att han betalar 75 procent i skatt och skänker bort resten. Något Filip och Fredrik ställer sig tveksamma till.

- Är det verkligen sant, frågar Filip Hammar.

- Titta på hur jag ser ut, replikerar Leif G W Persson.