Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Game of thrones"-stjärnan i Malmö

Spoilervarning! Nästa säsong av "Game of thrones" blir mer påkostad än tidigare. Det säger skådespelaren Liam Cunningham som just nu besöker Comic Con-mässan i Malmö.

Ja, Davos Seaworth är fortfarande med, men mycket mer än så kan Liam Cunningham inte avslöja om vilka äventyr som väntar hans rollfigur i den sjätte säsongen. Det går inte heller att tjuvläsa böckerna på förhand. Den inbitne vet nämligen att Davos historia i böckerna skiljer sig mot den i tv-serien. Och att HBO:s variant tar sin egen väg är något tittarna kommer att få se mer av.

- Producenterna har fått en stor möjlighet att inte längre vara lika trogna böckerna. Jag tror de kommer att göra showen mer till sin egen, säger Liam Cunningham, till TT.

Tappar hakan

Inspelningarna är nu i full gång, och Cunningham har ett par dagars paus för att möta fansen innan han återvänder till tv-kamerorna på måndag.

- Det kommer bli större, de har berättat att det spenderats mer pengar den här säsongen. Det är större, det är mer direkt och det är maffigare, säger han, och berättar också att manusen har fått honom att tappa hakan även den här gången, säger han.

Alla kan dö

Att karaktärer dör på de mest oväntade och chockerande sätt är ingen nyhet för seriens följare. En av de mest brutala och omdiskuterade scenerna är när Shireen Baratheon offras av sin egen far i slutet av femte säsongen, strax innan pappa Stannis själv med största sannolikhet möter sin skapare.

Davos stod både Stannis och Shireen nära i serien. Och att arbeta under de förutsättningarna är speciellt, menar Cunningham. Vänner och kollegor som man arbetat med under lång tid rycks plötsligt bort.

- Varje scen jag gjorde tillsammans med Kerry Ingram (Shireen) var ren arbetsglädje, hon är otroligt rar och väldigt professionell. Och plötsligt slits allt det bort från en. Det är ledsamt både på ett personligt och professionellt plan. Jag saknar att arbeta med dem och ha kul med dem på inspelningsplatserna. Det var väldigt tråkigt att de så att säga strök med. Men, sådant är livet, säger Cunningham.

Säsong sex har premiär i april nästa år.