Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sarah Klang är bland annat nominerad till Guldmicken på P3 Guld. Bild: Claudio Bresciani/TT
Sarah Klang är bland annat nominerad till Guldmicken på P3 Guld. Bild: Claudio Bresciani/TT

Guldregn över Uddevallas gamla gymnasiestudent Sarah Klang

Det går bra för Sarah Klang. Så här i galatider är sångerskan som gått skolan i Uddevalla nominerad till flera tunga priser.

Härom veckan vann hon Nöjesguidens göteborgspris i kategorin Musik. Till helgen är hon nominerad till det prestigefyllda priset Guldmicken på P3 Guld. En gala som hålls i Partille arena på lördag kväll. Tidigare vinnare är bland annat Hov1, Håkan Hellström, Silvana Imam och Veronica Maggio. Alltså rejält kända namn.

Förutom Sarah Klang är Benjamin Ingrosso, Fever Ray, Hov1 och Linnea Henriksson nominerade i samma kategori.

LÄS MER: Allt du vill veta om P3 Guld

Men det slutar inte där. Dessutom är hon grammisnominerad i kategorin Årets alternativa pop för debutalbumet Love In The Milky Way. En gala som hålls på Annexet i Stockholm den 7 februari.

Kanske var det hennes tv-debut och medverkan i På spåret under förra året som gjorde att Sarah Klangs karriär tog en raketfart. I Expressen kunde man efteråt läsa artikeln med rubriken Hon chockar alla i "På spåret": "Wow".

Men musiken har funnits där länge. Sarah Klang gick estetprogrammet på Sinclair i Uddevalla och har haft flera spelningar i Bohuslän genom åren. Något som Bohusläningen bevakat.

Natten mellan torsdag och fredag släppte hon dessutom låten Call me/Tack förlåt. Den första singeln på kommande album.

"Det hörs att hon är trygg med temat och det musikaliska uttrycket. Och nog märks det också att Sarah Klang har en annan slags, lugnare övertygelse än på debutalbumet? Det är fint", skriver GP:s Johan Lindqvist i en recension.

LÄS MER: Fina formbesked från Laleh och Sarah Klang