Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2021

På söndag 14 mars återvänder tittarsuccén ”Mästarnas mästare” i SVT för sin 13:e säsong. Här är de tio idrottsstjärnor – tennisspelare, skidskyttar, simmare – som gör upp om segern.

Nu på söndag drar den 13:e säsongen av ”Mästarnas mästare” i gång på SVT. Efter att ha spelats in i Spanien, Portugal och de tre senaste åren i Grekland höll sig produktionen den här gången på Bjärehalvön i trakterna kring Båstad. Däremot leds programmet som vanligt av SVT:s Micke Leijnegard. Söndag 16 maj avgörs finalen och då vet vi vem som får sälla sig till raden av tidigare vinnare som Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Thomas Ravelli.

Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Bengt Gustafson – volleyboll (första gruppen)

Bengt Gustafson, 57, är årets enda göteborgare i ”Mästarnas mästare” och dessutom programseriens första volleybollspelare. Hans proffskarriär avbröts efter en knäskada i samband med en motorcykelolycka i oktober 1991. Innan dess hann Bengt Gustafson med 233 landskamper och hjälpte Sverige att bärga ett silver vid EM på hemmaplan 1989, ett mästerskap där Gustafson utsågs till bästa spelare.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Johanna Larsson – tennis (första gruppen)

Johanna Larsson, 32, avslutade sin tenniskarriär för ganska exakt ett år sedan. Då hade hon spelat professionellt sedan 2006, och som bäst legat på plats 45 (2016). Johanna Larsson kommer från Boden och har vunnit två turneringar på WTA-touren, Swedish Open i Båstad 2015 och Nürnberger Versicherungscup i Nürnberg 2018.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Johan Olsson – längdskidor (första gruppen)

Johan Olsson, 40, har vunnit dubbla OS-guld i stafett och har även plockat två VM-guld. Lika många gånger har han också belönats med Svenska Dagbladets bragdmedalj. Johan Olsson från Skultuna avslutade sin framgångsrika karriär i skidspåret för snart fyra år sedan.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Sanna Tidstrand – speedski (första gruppen)

Sanna Tidstrand, 35, var i tio år världens snabbaste kvinna på skidor. Den 20 april 2006 vansinnesrusade hon utför fjällsidan i franska Les Arc och nådde 242.59 km/h innan hon tvingades bromsa och ställa sig i liftkön igen. Först i mars 2016 slogs hennes långvariga rekord av en italiensk skidåkare. Då hade Sanna Tidestrand från Malung redan avslutat sin karriär som speedskiåkare.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Frida Östberg – fotboll (första gruppen)

Frida Östberg, 43, var tillsammans med Hanna Marklund, Malin Moström, Tina Nordlund och Hanna Ljungberg en vital del i Umeås legendariska fotbollslag som dominerade helt i början av 2000-talet. Hon har också en lång och gedigen landslagskarriär och prisades med Diamantbollen vid Fotbollsgalan 2008. Två år senare avslutade hon karriären efter en proffssejour i USA.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Therese Alshammar – simning (andra gruppen)

Therese Alshammar, 43, behöver som det brukar heta ingen närmare presentation. Hon är utan tvekan den här säsongens största namn. Faktum är att Therese ”Tessan” Alshammar med sina 72 (!) internationella mästerskapsmedaljer är den mest framgångsrika europeiska simmaren genom tiderna. När hon avslutade sin karriär 2017 var Therese Alshammar från Sundbyberg 39 år.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Tomas Eriksson – fyrspann (andra gruppen)

Fyrspannskusken Tomas Eriksson, 59, är inte bara årets äldsta deltagare i ”Mästarnas mästare”, han är också lillebror till den framgångsrike mästerskapsryttaren Peter Eriksson. Men även Tomas har en imponerande meritlista med sina 17 SM-guld och medaljer i olika valörer från åtta internationella mästerskap. Han avslutade sin karriär vid häst-VM i Caen i 2014.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Fredrik Lindström – skidskytte (andra gruppen)

Fredrik Lindström, 31, har oss veterligt inget med sin namne i ”På spåret” att göra. Han fick rycka in när backhopparen Janne Boklöf blev tvungen att hoppa av på grund av sin epilepsi. Men det betyder inte att Fredrik Lindström är chanslös. Tvärtom. Skidskytte är en krävande sport, såväl fysiskt som mentalt, och Lindström var en viktig pusselbit i det svenska lag som vann guld i herrarnas stafett vid vinter-OS i Pyeongchang 2018.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

André Myhrer – slalom (andra gruppen)

André Myhrer, 38, har hamnat lite i skuggan av giganter som Ingemar Stenmark, Anja Pärsson och Pernilla Wiberg. Men faktum är att André Myhrer från den lilla tätorten Bergsjö i Hälsingland vann OS-guld i slalom i Pyeongchang 2018 och ett brons vid OS i Vancouver 2010. Dessutom vann han den sammanlagda slalomvärldscupen säsongen 2011/2012.
Bild: Janne Danielsson/SVT
Bild: Janne Danielsson/SVT

Linnea Torstenson – handboll (andra gruppen)

Linnea Torstensson, 37, kan vara den bästa svenska handbollsspelare som aldrig har spelat med Sävehof. Hon har en lång och gedigen proffskarriär i Danmark, Slovenien och Rumänien bakom sig, och utsågs till årets handbollsspelare i Sverige 2010 och 2011. Vid EM 2010 utnämndes Torstenson till hela tävlingens mest värdefulla spelare och blev samtidigt tvåa i skytteligan och trea i assistligan. Hon avslutade sin karriär 2020.