Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kristina Sjölin är ny verksamhetschef på Kulturhuset Hav och Land. Även Anna-Karin Waller är nysanställd, som administrativ chef.
Kristina Sjölin är ny verksamhetschef på Kulturhuset Hav och Land. Även Anna-Karin Waller är nysanställd, som administrativ chef.

Hav och land har fått ny chef

Öppen scen, filmskola och sommarkväll i Parken. Det är några av planerna som den nya chefen för Kulturhuset Hav och Land har på gång i Hunnebostrand.

– Det första vi vill åstadkomma är Öppen scen, där nykläckta eller rutinerade artister framträder med stand up, poesi, dans, sång, musik eller teater. Och så finns det en riggad scen som är ljussatt och en härlig publik med god stämning på plats, säger Kristina Sjölin.

Hon är ny verksamhetschef på Kulturhuset Hav och Land i Hunnebostrand sedan 1 september och efterträder Conny Sjöström som var verksamhetschef tidigare. Teamet utgörs av biografansvarige Jenna Wennberg och vaktmästaren Carina Strandberg som arbetar där sedan tidigare, och så den administrativa chefen Anna-Karin Waller som också är nyanställd.

Vision om att bli Filmens Hus

Öppen scen som kör igång redan 2 november, är bara en av flera nya aktiviteter som Kristina Sjölin vill införa.

– Tanken är att scenen ska bli en mötesplats, så att nyare artister kan knyta kontakter med mer etablerade.

Dessutom finns en vision om att Hav och Land ska bli ett Filmens hus, med barnvagnsbio, knattebio och kurser i hur man producerar film för barn och ungdomar mellan 10 till 25 år.

– Filmarrangemangen finns ju redan idag och jag vill öppna upp för fler målgrupper

Kurserna drar de igång med redan veckan efter höstlovet, med workshops för dem som vill prova på.

– Det kan handla om att skriva, producera eller klippa film. Till våren har vi en filmfestival med kortfilmer för dem som har gått de här kurserna. Här ska finnas något för alla som vill jobba med film.

Filmarbetare och hälsopedagog

Kristina Sjölin har själv ett förflutet inom filmbranschen.

– Jag har jobbat inom film och teater i Stockholm. Mest bakom kameran och vid mixerbordet, och med att producera film. Och så har jag gjort ljud och ljus på teaterföreställningar.

De senaste 15 åren har hon jobbat med friskvård och hälsa, som hälsopedagog och yogalärare. Senast arbetade hon på Tumlaren i Väjern.

– Jag ser den här arenan som en möjlighet att binda ihop fritid, hälsa och kultur, och kunna skapa en mötesplats som tilltalar de flesta.

"För Parken har vi tusen idéer"

Något som hon hoppas kunna göra även genom att Parken ska komma till liv igen.

– För Parken har vi tusen idéer. Allt ifrån att komma igång med sommarkväll i Parken med 60-tals tema, tombola, prickskyttetävlingar, chokladhjul och musik som livar upp så att man kan dansa bugg, och kanske med en talangjakt i andra ändan av Parken.

Men framförallt vill hon öppna upp Parken för allmänheten, med dansbana, skateboardpark och parkourpark, eller graffiti för de som vill måla tillsammans.

– Folk ska kunna strosa runt, ta med sig en picknickkorg eller springa på motionsspåret som vi vill anlägga. Och så vill vi hänga upp gungor i träden och installera en enklare linbana. Det blir både lek och motion för alla åldrar. Detta bygger förstås på en samverkan med andra föreningar och näringslivet runt omkring.

Vad kommer att hända med galleriet?

– Vi kommer att snygga till det och kanske sätta upp nya väggar, men sedan är det Sotenäs Konstförening som kommer att fortsätta att sköta det. Men förhoppningsvis kommer vi att öppna en yta till, där allmänheten kan ställa ut konst, foto och föremål, så att det blir många vernissager och många tillfällen att träffas. För det är vår ambition att det här ska bli en mötesplats.