Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Besökarna väntade sig lyxliv på Fyre Festival på Bahamas, men möttes av kaos. Arkivbild.

Hulu tävlar med Netflix – med egen dokumentär

Netflix har planerat att släppa en dokumentär om Fyre Festival denna vecka, men strömningstjänsten Hulu hann före och har redan släppt sin egen dokumentär om samma festival, skriver New York Pos t. Båda dokumentärerna är gjorda av prisbelönta dokumentärfilmare och handlar om Fyre, som såldes in som en lyxfestival på Bahamas.

Men när besökarna väl kom fram var boendet och maten i toppklass utbytt mot festivaltält och ostmackor i frigolitlådor. Artisterna de skulle ha sett var dessutom avbokade. Biljetter till Fyre Festival såldes för upp emot 100 000 kronor.

Hulus dokumentär innehåller en exklusiv intervju med Billy McFarland, en av festivalens två arrangörer, som dömdes till sex års fängelse för bedrägeri. Den andra arrangören är rapparen Ja Rule, som hävdar sin oskuld och försökt få åtalet nedlagt. Enligt Netflix betalade Hulu en summa pengar till McFarland för att få honom att medverka i deras dokumentär, vilket Hulu bekräftar, men hävdar att Netflix överdrivit summan på 250 000 dollar.