Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Nathalie Ulinder Cuti kommer att sjunga Lalehs
Nathalie Ulinder Cuti kommer att sjunga Lalehs "Some die young" i veckans "Idol". Bild: Fredrik Sandberg/TT

Idol-Nathalie följer sin pappas fotspår

Nathalie Ulinder Cuti sjunger om att förlora någon i veckans "Idol".
Ett tema som ligger henne väldigt nära.

Den här veckan har tittarna röstat fram sina egna favoritlåtar i temat "världens bästa låt". Nathalie Ulinder Cuti kommer att uppträda med Lalehs "Some die young", som hon jämför med sin egen favoritlåt "Dead boys" av Sam Fender.

– "Some die young" påminner lite om den låten, att det handlar om folk man har förlorat, säger hon.

Den 24-åriga göteborgaren dök upp på sin "Idol"-audition i början av säsongen med en gitarr i famnen, sjöng en First Aid Kit-låt och fick genast en guldbiljett i handen. Gitarren kommer från hennes pappa, som gick bort när hon var elva år gammal. Han var gatumusikant och spelade ofta folkmusik från sitt hemland Ecuador.

– Jag har hans musik hemma på skivor, men det blir väldigt känsligt att lyssna på eftersom jag hör hans röst. Det blir konstigt när man förlorar någon och sedan ser bilder eller klipp på den personen. Även om det var många år sedan han gick bort finns det vissa grejer som trycker på den punkten, säger hon.

"Skrattade bort det"

Gitarren hittade hon i ett förråd med sin pappas gamla grejer. Det är tack vare den som hon började med musik, och i förlängningen sökte in till TV4:s talangtävling. Under förra veckan fick hon frågan av programledaren Pär Lernström om vad hennes pappa hade tyckt om hennes framträdande.

– Jag nästan skrattade bort det, för att jag inte var beredd på det, och jag vågar knappt tänka på det för då blir jag ledsen. Jag tror att han hade blivit superstolt över mig, att jag följer hans i fotspår.

"Kommer inte vinna"

TT: Hur har det här påverkat dig?

– Jag tror att man försöker leva mer här och nu. Jag är väldigt mån om mina nära och kära och vill hinna träffa dem. En negativ grej är att jag också är väldigt rädd för att förlora någon, till exempel om min mamma inte svarar i telefonen.

Oavsett hur det går på fredag så tror Nathalie Ulinder Cuti att det inte blir hon som kniper förstaplatsen i årets "Idol".

– Jag tror inte jag kommer att vinna "Idol", det är hög konkurrens. Det finns inget rätt sätt för hur en "Idol"-vinnare ska vara tycker jag – men om man nu pratar så ändå så är jag kanske inte den personen. Jag vill göra min grej, vara indie och köra på det drömmiga mörka. Jag vet inte om det går hem hos folket men mitt mål är att behålla mig själv, säger hon.

Sofia Sundström/TT

"Idol" var inte alls som Nathalie Ulinder Cuti förväntade sig. "Det har varit en berg- och dalbana, en superutmaning", säger hon. Bild: Fredrik Sandberg/TT
"Idol" var inte alls som Nathalie Ulinder Cuti förväntade sig. "Det har varit en berg- och dalbana, en superutmaning", säger hon. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Veckans tema i "Idol" är "världens bästa låt". Bild: Fredrik Sandberg/TT
Veckans tema i "Idol" är "världens bästa låt". Bild: Fredrik Sandberg/TT

TT

Ellie Lilja: "Chandelier" (Sia)

Tusse Chiza: "You shook me all night long" (AC/DC)

Dao Di Ponziano Molander: "Sand" (Molly Sandén)

Astrid Risberg: "Life on Mars" (David Bowie)

Gottfrid Krantz: "Jailhouse rock" (Elvis)

Kim Lilja: "Are you gonna go my way" (Lenny Kravitz)

Nathalie Ulinder Cuti: "Some die young" (Laleh)

Christoffer Hamberg: "Älska mig" (Ainbusk Singers)

Freddie Liljegren: "Superstition" (Stevie Wonder)

Madelief Termaten: "Break free" (Ariana Grande)

För att rösta: sms:a idolens förnamn i versaler till 72400