Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hilma Kekkonen Orrell tar med sig indiefestivalen November Ember till Göteborg och Stockholm. Bild: Shireen Murad

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Indiedrottning klubbar vidare i Göteborg

Uddevallas indiedrottning flyttar in på klubbscener i Göteborg och Stockholm.

Ja, det är förstås Hilma Kekkonen Orrell det handlar om. Men det är ingen risk för att indiefestivalen November Ember kommer att lämna Uddevalla. Även om festivalgeneralen Hilma själv gör det.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Ja, jag flyttar upp till Stockholm nästa vecka, men November Ember kommer att vara kvar i Uddevalla, säger hon.

Scener i storstaden

Det är tre år sedan hon drog igång festivalen med indiepop och postpunk. Senast ägde den rum på Regionteater Väst. Nu blir det andra scener, premiären i Göteborg ägde rum på torsdagskvällen.

– Tanken är att jag ska arrangera klubbkvällar i Göteborg en gång i månaden, indiescenen är stark och etablerad i Göteborg. Sedan ska jag starta något motsvarande i Stockholm men det är inte klart med en samarbetspartner ännu. Anledningen till flytten är att jag är bokare för Stockholmsband, så de kommer jag att ta ner hit, som kvällens Delagoon och Makeout Point, sedan tar jag med mig västkustband till Stockholm, säger Hilma Kekkonen Orrell.

Bästa och hetaste

I Göteborg samarbetar hon med Studio HPKSM under namnet Klubb Plonk. Här utlovas det bästa och hetaste inom ung indie och postpunk. Som uppvärmare fungerar DJ Jacob Hallerström som laddat med vinylskivor.

– I Uddevalla har festivalen en liten men trogen publik, den trevligaste och bästa brukar banden jag säga, så jag hoppas på samma publik i Göteborg.