Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Delagoon. Många hoppades att postpunkbandet Delagoon skulle komma tillbaka i år - och det gör de.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Indiefestival i höstmörkret

Höstmys, soppa, indie och postpunk - och fantastiska och magiska liveband. Nu drar November Ember Festival i Uddevalla igång i ännu större format.

– Det är lite mer band, lite mer folk inblandade som jobbar med festivalen och lite mer pimp och dekorationer. Men det är samma goda stämning som det alltid har varit och samma kvalitet på band, säger Hilma Kekkonen Orrell, festivalgeneral för November Ember.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Indie och postpunk

För andra året på Regionteater Väst och för tredje året någonsin är det dags för en festival i höstmörkret, inom genrerna indie och postpunk. Då för tre år sedan fick Hilma Kekkonen Orrell festivallängtan efter sommaren och drog igång med fem band på Bryggeriet.

– Mellan första och andra året växte den jättemycket, men nu fortsätter den att växa i lite lugnare takt. Vi har ju en fantastisk lokal sedan förra året.

Festivalgeneral. Hilma Kekkonen Orrell drog igång November Ember Festival 2016. Bild: Malin Gabre.

Elva band är bokade för i år. Hilma Kekkonen Orrell nämner tre av godbitarna. Stockholmsbanden La Lusid som nyligen har släppt ett album, Mankind som påbörjar sin Europaturné i Uddevalla och Delagoon som gjorde en av de bästa spelningarna förra året,

– Delagoon är tidlösa och ett fantastiskt liveband. De live är magiskt. Det är som att se Rolling Stones på en liten klubb på 60-talet. De kommer att bli ”larger than life”.

Mankind. På fredag spelar Mankind under November Ember Festival, som pågår till lördag på Regionteater Väst..

Varför Mankind och La Lusid?

– Mankind är också ett fantastiskt bra liveband. Deras frontnamn Arthur är helt galen på scenen.

– La Lusid kommer att göra en fantastisk spelning. De har fått en oerhörd bra kritik på sitt senaste släpp. Jag har ju haft fördelen att se dem live och de är mysiga live.

"Förplonk"

Förutom själva festivalen på fredag och lördag blir det även "förplonk" med Stockholmsbandet Mama Sonic på Villa Elfkullen på torsdag.

Det är Kulturföreningen KAUS som är huvudansvariga för November Ember Festival. Alla som är med och arrangerar festivalen jobbar ideellt, förutom samarbetspartnerna Giraff på Uddevalla kommun och några tekniker.

La Lusid. November Embers första bandsläpp för 2018 var La Lusid.. Bild: Albin Händig

Vilka är er målgrupp?

– Festivalen är till för de som är musikintresserade. Oavsett om man är 13 eller 80 år gammal ska det vara okej att komma. Vi har ju ingen alkohol, så även minderåriga ska kunna komma.

Och så var det soppan, för vegansoppa ingår i entrébiljetten, men antal biljetter är begränsade, så det gäller att skynda på.

Hinner du själv med att njuta av festivalen?

– Vi har ett bra kontaktnät och ett väloljat arrangörsteam, så det finns tid för mig med, men inte hela tiden.