Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Jag måste släppa mitt album"

Silvana Imam har bestämt sig för att släppa sitt album, det berättade hon på Bokmässan.

Först skulle albumet släppas i våras, sedan skulle det komma i somras, men då meddelade Silvana Imam att hon hellre spelade musiken live och gav sig ut på turné.

– Men jag fick ju många dm:s från folk som sa att de inte kunde eller hade råd att se mig på spelningar. Så jag måste släppa mitt album, det kommer, säger Silvana Imam till på Bokmässan.

Allt sedan debutskivan Rekviem 2013 har Silvana Imam knockat både kritiker och publik med sin musik och sina texter, inte minst med sitt explosiva uttryck live på scen.

Tidigare i år porträtterades Silvana Imam. Då slog hon näven i bordet och sa:

– Jag är fett queer rappare. Jag är allt det här. Jag är feministrappare, jag är antirasistrappare, jag är Sveriges bästa rappare. Lägg alla de här typerna på mig.

I samtalet på Bokmässan stod boken Silvana, ett självporträtt och fotobok, i centrum och Silvana Imam medgav att det kändes lite ovant att sitta på mässan och berätta om sin bok.

– Det känns konstigt att sitta här och ha en publik. Jag tänker inte på publik när jag skriver annars, då hamnar jag helt i min zon.

Fanny Wijk lyfte fram att boken kändes lyxig med "bjussiga" bilder och konstaterade att Silvana Imam måste ha grävt i sin privata bildsamling.

Var det svårt att välja?

– Det var fruktansvärt svårt att välja bilder, jag hade säkert 7000 bilder. Jag sökte rätt feeling, bilder som var estetiskt mest attraktiva.

Ser du boken som en present till dina fans?

– En svår fråga. Jag har tänkt att jag vill berätta om mig och mina låtar. Men jag tror kanske att det har blivit som en present till mina fans.