Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Jazzklubben i Ljungskile firar 30 år i Uddevalla

Med en svikande publik söker jazzklubben L'Jazz nya grepp. Klubben anordnar för första gången en konsert i Uddevalla för att locka tillbaka besökarna.

I februari 1987 öppnade L'Jazz portarna för första gången i Ljungskile. Nu firar de 30-års jubileum med en konsert av Joyful Swing Band och Josefin Björk Werner i Folkets hus i Uddevalla torsdagen den 2 februari.

– Det är nästan ironiskt, efter 30 år i Ljungskile firar vid med en konsert i Uddevalla, säger klubbens styrelseledamot Lennart Carlsson.

Anledning till flytten är det senaste årens minskade besökarantal, samtidigt som kommunens och statens anslag till föreningen har förblivit oförändrad under en tid där de bokade musikernas arvoden har ökat:

– Runt år 2000 var föreningen riktigt illa ute. Sedan såg vi en uppgång runt 2005, men de senaste åren har publiken minskat allt eftersom, säger Lennart Carlsson.

L'Jazz anordnar årligen en ekonomiskt framgångsrik sommarjazzfestival, men för föreningens överlevnad behövs en större publik på vår- och höstkonserterna vilket har lett till att flytta vissa av konserterna till Uddevalla. Om konserten i februari lockar mycket publik hoppas Lennart Carlsson att klubben kan fortsätta på Folkets hus.

– Vi kanske kan sätta upp 3-4 konserter årligen i Uddevalla. Det är ju en väldigt fin lokal, Folkets hus.

För L'Jazz ordförande Hans-Göran Persson är även exponeringen utanför Ljungskile viktig:

– Vi vill visa för hela kommunen att vi finns och erbjuder jazzkonserter av högsta klass.

Efter konserten på Folkets hus den 2 februari fortsätter L'Jazz jubileumsvår på Ljungskilegården med konserter av Bohuslän Big Big Band och Sister of Invention den 4 mars, Göteborgsmusikerna Det Blev Handgemäng den 13 april och Sarah Riedel den 18 april.

I somras besöktes klubben bland annat av Grammisbelönade Oddjob, en konsert som Bohusläningen gav högsta betyg.