Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jill Johnson.  Bild: Mikael Fritzon/TT
Jill Johnson. Bild: Mikael Fritzon/TT

Jill Johnson till Sveriges största countryfest

Eds Countryfest fyller till sommaren fem år. Det firas med bland annat Jill Johnson och grammisnominerade Gabriel Kelley på scen.

Den 3 augusti firar countryfestivalen i Dals-Ed fem år med ny plats och förhoppningar om att expandera. Tidigare arrangerades festivalen på ett grönområde vid campingen. Nu ska de i stället husera vid Bergslätts IP.

– Det är femte året som festivalen anordnas. Då tänker jag mig väl att man slår lite på stort och tänker att det ska vara det här formatet i fortsättningen, säger arrangören Jonas Månsson som hoppas kunna gå från 500 besökare till 1000.

Två scener kommer finnas på plats. En större och en lite mindre scen vid öltälten.

Nu är det också officiellt att den amerikanska artisten Gabriel Kelley från Nashville kommer. Tillsammans med Jill Johnson har han skrivit den grammisnominerade låten For You I’ll Wait.

Även Jill Johnson är bokad till festivalen. Hon är en av Sveriges mest folkkära artister och har lyckats sätta country på den svenska musikkartan.

Bland annat genom SVT-serien Jills Veranda där svenska artister bjuds in till en musikupplevelse i Nashville, USA. I tv-serien har också Gabriel Kelley medverkat.

– Jag har haft detta lite som en plan i många många år. Så det känns fantastiskt. Jill Jonson är kanske den enda riktigt stora countrystjärnan vi har i Sverige, säger Jonas Månsson.

Fakta: Eds Countryfest

Är: En countryfestival med både svenska och internationella artister, öltält och aktiviteter.

När: 3 augusti.

Var: Bergslätts IP, Dals-Ed.

På scen; Bland annat Jill Johnson, Gabriel Kelley, Halm, Don Redmon, Harlekin, Tricky Trail och Meadow Creek.