Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I torsdags firade byggänget på KKV Bohuslän att taket var klart. Bild: Privat
I torsdags firade byggänget på KKV Bohuslän att taket var klart. Bild: Privat

Julhälsning från Konstnärernas Kollektivverkstad

Undervåningen är klar och senast i sommar räknar de med att de nya konstnärsboendena på KKV Bohuslän ska vara klara. Nu tar de jullov och skickar en hälsning.

– Nu har vi firat att taket är på. I april är det sagt att det ska vara klart, men helt säkert till sommaren, säger Malin Sellman.

Hon är medlem både i KKV Bohuslän och i Gerlesborg 21, G21, den förening som äger fastigheten. I torsdags samlades de båda föreningarna tillsammans med byggjobbarna för att fira.

– Det är kul att det händer något efter många års väntan, och vi har fått en jättebra lösning med en innergård som är kringsluten. Då kan vi ha utställningar där, säger Kristofer Utbult, kassör i G21.

Det blir 11 ateljéboenden och mindre billigare lägenheter som de konstnärer som jobbar i KKV;s verkstäder med stenhuggeri, grafik och textil kan övernatta i.

– Vi har ju medlemmar som kommer ända från Japan, även om det är mest svenska medlemmar. Och för att de ska kunna vara här och jobba måste de ha någonstans att bo, säger han.

Konstnärsboendena innebär även att KKV Bohuslän kan erbjuda artist in residens.

– Vi vill utveckla det, och det kan ju vara alla möjliga olika konstnärer, skulptörer, målare eller författare. Vi vill göra det i samarbete med regionen och andra aktörer häromkring, som Gerlesborgsskolan och Scenstudio Gerlesborg, säger Elisabeth Åström, ordförande i KKV Bohuslän.

Elisabeth Åström, Malin Sellman och Kristofer Utbult på bygget på KKV Bohuslän. Bild: Privat.
Elisabeth Åström, Malin Sellman och Kristofer Utbult på bygget på KKV Bohuslän. Bild: Privat.

Har det gått ihop ekonomiskt?

– Vi har fått sammanlagt 2 miljoner i bidrag från regionen, Tanums kommun, Thordénstiftelsen och extra medlemsavgifter. Men övervåningen är ju halvfärdig, den har vi inte finansiering till fullt ut än, säger Kristofer Utbult.