Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kanye West, som planerar att ge ut två album i sommar, fortsätter att orsaka rabalder. Arkivbild.

Kanye West: Slaveriet låter som ett val

Förra veckan förbrödrades Kanye West med Donald Trump på Twitter. Nu har han ställt till med ännu större kontrovers. I en intervju kallar han slaveriet i USA för "ett val".

Det var under en direktsänd pratstund med skvallersajten TMZ i går som rapstjärnan gav smakprov på sin frispråkighet i flera ämnen. Bland annat slaveriet i USA.

- Man hör talas om att slaveriet fanns i 400 år. I 400 år? Det låter som ett val, sade han och fortsatte:

- Det är som om vi sitter i ett mentalt fängelse. Jag gillar ordet fängelse, eftersom slaveri är för direkt förknippat med idén om svarta människor. Precis som Förintelsen är judarna är slaveriet svarta.

Uttalandet föregicks av ett resonemang där Kanye West ifrågasatte vilka åsikter han anses få ha som en afroamerikansk rappare.

- Folk försöker förminska mig till en artist, till hiphop och till det svarta samhället. Jag kommer alltid representera allt det, men jag representerar även världen, sade han.

Kommentarerna har mötts av hård kritik. Bland annat från en upprörd afroamerikansk medarbetare på TMZ, som kom till tals under intervjun.

- Kanye, du får ha vilka åsikter du vill. Men medan du lever ditt liv måste resten av oss leva i marginaliseringen som följer efter 400 år av det slaveri som du säger var ett val, sade han.