Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kanske är behovet av att skriva av sig större än någonsin

Bohusläningens kultur- och nöjesredaktör om Bohusläningens skrivartävling.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Det här året, 2020, kommer vi aldrig glömma. Det har inte ens hunnit gå mer än ett halvår, men det är redan så proppfullt av händelser, tankar och känslor. Det ska bli väldigt intressant att se hur det här året återspeglas i kulturen, litteratur och filmer i framtiden. Ingenting vi hittills har gjort detta år och inget vi gör resten av det här året kommer att vara ohängt coronapandemin.

När vi tog steget in i det nya decenniet och året 2020 så hade vi några få hållpunkter för året. Det skulle bli ett fotbolls- EM, ett OS, det skulle vara val i USA, Melodifestivalen skulle fira 60 år och Pippi Långstrump skulle fylla 75 år. Mycket mer än så hade vi inte på agendan för år 2020. Men kanske fanns det även de som klev in i år 2020 med andra stora planer. Kanske var det i år du tog studenten? Kanske var det i år den där jordenruntresan skulle bli av?

Att skriva av sig av sina upplevelser är ett sätt att bearbeta, ett sätt att förstå både sin omvärld och sig själv. Berättelserna från år 2020 kommer även att bli ett värdefullt tidsdokument för framtiden. Så ta chansen att vara med i vår skrivartävling.

Temat "År 2020" öppnar upp för en otrolig bredd av berättelser för även om coronapandemin överskuggar det mesta så finns det annat som också satts i strålkastarljuset det här året, bland annat "Black lives matter". Kanske har det som hänt i år eller det som kommer i höst fört väckt tankar om hur din framtid blir? Kanske har det här året fört något gott med sig? Eller kanske miste du någon?

Vi tror att det finns tusen och åter tusen historier att skriva ned just nu. Kanske är du en av de som gör det. Och förhoppningsvis delar du med dig av just din berättelse till oss.

Vi tror att det finns tusen och åter tusen historier att skriva ned just nu. Kanske är du en av de som gör det. Och förhoppningsvis delar du med dig av just din berättelse till oss.

Jag vet inte riktigt när, eller hur gammal jag var när jag själv skrev min första berättelse. Kanske var det den där om den där fantastiska hästen jag drömde om? Kanske var det den där om flickan och den magiska trädgården? Någonstans börjar skrivandet för oss alla, häftena fylls och fantasin växte större och större för varje blad. Det fanns inga gränser, det fanns inga regler (förutom svenskalärarens grammatiska tjat) och det fanns inga kritiker.

Att få skriva och sedan bli uppmuntrad att skriva när intresset svalnar är därför otroligt viktigt. Jag hoppas vår tävling för unga vuxna i åldern 15-25 år kan locka till att intresse väcks eller tar fart igen!

Så ta chansen och var med i Bohusläningens skrivartävling!

Trevlig sommar!

LÄS MER: Var med och delta i Bohusläningens skrivartävling

Bohusläningens skrivartävling

Skriv en novell eller dikt på temat ”År 2020”, max 8 000 tecken, inklusive mellanslag. Texten måste ha koppling till Bohuslän. Bidraget får inte vara tidigare publicerat. Max ett bidrag per författare.

Vinstsumman är 2 020 kronor och den vinnande texten kommer även att publiceras på Bohusläningen Kultur & Nöje.

Tävlingen är öppen för personer mellan 15 och 25 år bosatta i Bohuslän och bidraget skickas till [email protected]laningen.se.

Uppge namn, födelseår, postadress, e-postdress och telefonnummer i brevet och bifoga texten i ett dokument som du döpt till textens titel.

Skicka in ditt bidrag senast 6 september 2020.