Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bohusläningens kultur- och nöjesredaktör är tillbaka efter sin föräldraledighet. Bild: Håkan Fredriksson, Edvin Bergström

Sara Kirudd: Förhoppningsvis är arga kulturtanten ännu argare

Kultur- och nöjesredaktören är tillbaka efter lång ledighet. Nu undrar hon vad som hänt sedan sist och hoppas på nytt liv i kulturdebatten.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Uppför för trappan igen. Tillbaka i arbetsstolen. Det är lustigt det där med hur lång tid i vissa sammanhang kan kännas kort. Samtidigt som det känns som det var en hel evighet sedan sist jag var på jobbet så kändes det verkligen som i går när jag klev in på redaktionen i måndags. Särskilt när jag möttes av bekanta ansikten och öppna armar.

Frågan är ju bara vad har hänt sedan sist? Själv har jag bara varit mamma. Men vad har ni haft för er? För visst har ni inte stått och stampat? Visst har ni inte legat i soffan och pillat ur ludd i naveln? Ja, jag är långt ifrån att starta ett nytt band - men du kanske har gjort det? Eller har du skrivit en bok? Har du gått en kurs i akvarellmålning? Kanske ska du börja dansa Linedance? Ring mig - jag hänger på!

Det känns oerhört klyschigt att nämna höst och nystart i samma mening, men för mig är det faktiskt det ord som passar mig bäst just nu. Jag har flyttat och har nya gator och rutiner att jobba in och kanske mer spännande för er är att jag har en ny kollega här på kultur- och nöjesredaktionen. Fanny Edstam, som ni ju redan hunnit lära känna, kommer hänga kvar här med mig. Tillsammans kan vi alltså ge er lite mer av det roliga, med start denna höst.

Även om jag gillar att falla in i rutiner igen, så hoppas jag lite på att inte allt är som vanligt denna nöjeshöst. Visst, jag har hunnit spana runt och jo, vissa saker går kanske inte att ändra på. Så som att Lasse Stefanz kommer hit även i höst. Och kanske är det så att den arga kulturtanten är lika arg som vanligt, eller vågar jag hoppas på att hon är ännu argare? Då skulle vi ju kunna få bra liv i kulturdebatten. Det tycker jag vi behöver. Självklart behöver du inte vara arg kulturtant för att skriva av dig till oss. Så vad får ditt hjärta att rusa just nu? Vad har blivit sämre eller vad har blivit bättre? Behövs det fortfarande fler replokaler eller en bättre konsertlokal? Är Uddevallaborna soffliggare eller tar de sig ut på evenemangen som arrangeras? Hör av dig!

Här på kultur- och nöjesredaktionen kommer vi alltså ha lite extra kraft och vi lovar att vi ska göra vårt bästa för att ge er det ni behöver för att överleva och njuta av ännu en höst. Inom kort kommer vi berätta lite mer om vad vi har på gång och om vårt arbete här på nöjes- och kulturredaktionen.

Jag är redo att kasta mig ut i den härligt ruskiga nöjeshösten - hoppas vi syns och hörs!