Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bohusläningens kultur- och nöjesredaktör har haft fullt upp att läsa dikter de senaste månaderna. Nu blir det semester för "Veckans dikt".

Kulturredaktions succé "Veckans dikt" tar semester

Dikter om livet under coronapandemin, dikter om vårens intåg, dikter om vänskap, dikter om minnen från förr. Ja, ämnena har varit många i den stora skörden av bidrag till "Veckans dikt".

I april drog vi igång "Veckans dikt" på Bohusläningens kulturredaktion. Gensvaret var stort redan från start. Bara första veckan fick vi in ett trettio tal dikter via e-post och fysiska brev. Den första dikten vi valde ut kom från Birgitta "Gittan" Lindgren från Getinge. Hennes dikt "Karantän" handlade om livet i karantän, skriven med en humoristisk doft. Sedan har det rullat på och varje vecka har det varit lika tufft att välja ut "Veckans dikt".

Dikterna som har skickats in är skrivna av både glada amatörer och mer erfarna poeter i olika åldrar. Men de flesta av poeterna har varit över 70 år. Dikterna har varit korta, långa, sorliga, roliga och skrivna med olika form och rytm. Vissa har varit helt nyskrivna andra verkar ha legat ett tag hemma i byrålådan.

Fortsätt skriva

Vi valde ett fritt tema, men de flesta dikterna speglar trots allt den här speciella tiden vi befinner oss i nu. Men vi har även en stor skörd av poesi om naturen, särskild då om vårt vackra landskap vi bor i. Men även hyllningar till vårens intåg eller de ljumma sommarnätterna.

Det verkar finnas ett behov att skriva just nu och även om "Veckans dikt" tar ett litet sommaruppehåll så uppmanar vi er att fortsätta skriva. Vi har även dragit igång Bohusläningens skrivartävling för unga vuxna i åldern 15-25 år. Är du i den åldern passa på att vara med. Eller känner du någon som är i den åldern tipsa denne att ta chansen. All information hittar du på bohuslaningen.se där går det även att lyssna på alla "Veckans dikt" i efterhand.

LÄS MER: Var med och delta i Bohusläningens skrivartävling

LÄS MER: Kanske är behovet av att skriva av sig större än någonsin