Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lasse Kronér är aktuell med två tv-program. Bild: TT

Lasse Kronér återvänder med nytt SVT-program

I sommar återvänder Lasse Kronér med en ny tv-satsning. ”Kronér med gäster” kommer sändas under fem lördagar med start 3 augusti. Dessutom gör "Doobidoo" comeback i höst.

När tidningen når Lasse Kronér befinner han sig på tv-inspelning, och är inte intresserad av att prata om det nya programmet.

Men ett nytt program blir det. Med start 3 augusti och fem lördagar framåt bjuder Lasse Kronér in gäster till Göteborgs södra skärgård för intervjuer och musik, ackompanjerat av ett husband under ledning av Per Hovensjö.

Vilka gäster som dyker upp vill dock SVT inte gå ut med.

Sedan tidigare står det också klart att tittarfavoriten "Doobidoo" är tillbaka i höst. Vintern har ägnats åt manusarbete och i skrivandes stund pågår inspelningar.

– Det känns jättekul. När vi har gått ut med förfrågningar till sådana som vi vill ha i programmet har vi fått mycket positiv respons, så det känns som att även artistkollegorna har saknat det, har Lasse Kronér tidigare sagt till GP.

Förundersökning lades ner

Programmen markerar också Lasse Kronérs comeback i rutan efter mer än ett års frånvaro. Bakgrunden är en polisanmälan som gjordes hösten 2017 mot Kronér. Han anklagades av en tidigare SVT-praktikant för sexuellt ofredande. SVT valde då att pausa "Doobidoo" och han byttes ut mot Josefin Johansson som programledare för "Smartare än en femteklassare".

Men sedan förundersökningen lagts ner har han återigen välkomnats av SVT.

I en intervju med GP i december berättade Lasse Kronér om det tuffa tiden.

– Jag var helt borta. Jag tog beslut som jag aldrig nånsin trodde att jag skulle göra. Det var oerhört tungt. Du ser, det kommer tårar nu när jag pratar om det, sa han då.