Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Duon Samir & Victor och rapparen Liamoo gick direkt vidare till finalen under Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg.

Liamoo till final i hemstaden: "Overkligt"

Storfavoriten Liamoo höll för trycket och tog sig direkt vidare till finalen på hemmaplan i Göteborg. Med sig till Friends arena tar han duon Samir och Viktor.

Samir och Viktor tog sig vidare till final i Melodifestivalens andra deltävling med låten “Shuffla”. Det är tredje gången duon går till final i tävlingen – men första gången de slipper ta omvägen via Andra chansen.

- Det tog minst två sekunder innan jag fattade att de sa “bidrag ett” och “Shuffla”, säger Viktor Frisk lyckligt till TT om avancemanget.

- Jag vill gråta, det här är det bästa som har hänt mig! Jag blev så glad att jag höll på att dö, tillägger Samir Badran.

Viktor Frisk fortsätter:

- Vi är två bondlurkar från Eskilstuna och Linköping, och nu har vi gått direkt till final.

"Jag älskar er"

Även Liamoos bidrag “Last breath” gick vidare till final efter att varit en storfavorit inför lördagens deltävling i Göteborg. Trots oddsen var han inte säker på en finalplats, men nu kan göteborgaren andas ut.

- Jag vet inte. Jag stod där och tänkte “visst oddsen är vad oddsen är, men vad som helst kan verkligen hända". Men alltså, jag är i final. Det är overkligt. Jag tror inte jag fattat det, säger han och håller händerna för ansiktet och hyllar det svenska folket:

- Jag älskar er!

Den polska artisten Margaret spolade den glittriga toaletten och tog en plats i Andra chansen med sin “In my cabana”. Efter direktsändningen var hon rejält lycklig.

- Jag vet inte om jag någonsin varit så uppspelt som jag är just nu, säger Margaret och berättar att hon lärt känna alla de andra artisterna under veckan i Göteborg.

- Det känns så bra att jag ska få sjunga låten en gång till. Samtidigt är jag ledsen för dem som inte gick vidare. Det är så många känslor.

"Gladaste jumbon"

Mimi Werner tog sig till Andra chansen med sitt bidrag “Songburning” som innehöll såväl eldregn som dansare med trummor. Mimi Werner deltog i Melodifestivalen första gången 2016 – då räckte det dock inte till avancemang.

- Jag är så otroligt glad över att jag gick vidare nu. Det känns så himla skönt. Jag får en andra chans att visa vad jag går för och det är ett kvitto på att folk har tyckt om det jag har gjort, säger hon.

Ida Redig och Stiko Per Larsson gick inte vidare från deltävlingen. Det gjorde inte heller folkkäre Jonas Gardell, som slutade sist.

- Jag trodde att jag skulle vara ledsen och jag upptäcker nu att jag går runt och är den gladaste jumbon i Melodifestivalens historia. Jag tror också att jag tål att komma sist utan att det vare sig skadar mig eller vad jag gör särskilt mycket. För de andra kan det betyda väldigt mycket mer, säger han.

TT: Du tog smällen?

- Haha, ja. Jag tog en smäll för laget.