Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Deckarförfattaren Dennis Karlsson är en av dem som medverkar i nästa veckas bokmässa.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ljungskile får en egen bokmässa

Stefan Edman, Gunilla Hurtig, Christer Johansson, Dennis Karlsson .... Ja, listan på författare i Ljungskile är lång och gör samhället självförsörjande på föreläsare till nästa veckas bokmässa.

– Vi var igång förra året med att ordna en bokmässa, men så hände saker som gjorde att det inte blev något. Vi har dessutom fått med en tredje person i Gunilla Hurtig som tyckte att den här idén skulle vi spinna vidare på, berättar Annelie Carbe vars Lilla Café utgör epicentrum för denna bokmässa.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Ett par kvällar är det tänkt att författarna på orten ska få presentera sig och sina böcker, och en kväll är också vikt för den författare som har ett färdigt manus och inte vet hur hen ska gå vidare.

Bokmässan har också en skrivarkväll, som blivit roten till nästa veckas rad av evenemang.

– Vi har skrivkafé en gång i månaden. Det är inte under ledning av någon, men man sitter och skriver ett par timmar och det blir diskussioner av det. Sedan blir det ytterligare ett skrivpass efter fikat. Den träffen har tillkommit efter den skrivarcirkel som Ulrika Jannert Kallenberg höll i, berättar Annelie Carbe som hoppas att bokmässans skrivarkväll lockar nya deltagare och som är i olika faser av sitt författande.

Av den marknadsföring som skett hittills har responsen varit god, menar kaféinnehavaren som tror att de yngsta i målgruppen är 30-35 år.

– Med tanke på de medverkande författarna och deras målgrupper. Sen hoppas jag som tidigare språklärare att det också kommer yngre, säger Annelie Carbe som själv skriver poesi och umgås med andra lyrikintresserade på nätforum.

– Här träffar man riktiga författare live, säger hon med förhoppningen att Ljungskiles bokvecka kan bli ett årligt och återkommande evenemang, inte minst tack vare det intresset som författare på andra håll har visat för Ljungskiles bokvänner.