Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Lokala förmågor glänste på Trettondagen

Precis som förra året blev årets Trettondagskonsert en publikframgång.

Den 6 januari har varit ett lyckat showdatum i flera år, när Lions kallar till konsert med ideella artister. 2019 blev inget undantag med en nästan fullsatt aula på Östrabo.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Orkestern Fun Qartet XL är ett hobbyband med duktiga musikanter från staden, i år endast förstärkt med inhopparen Jonatan Hansson på trummor.

Stjärnskottet Moa Norén Monus uppmärksammades extra när hon sjöng "Killing me softly" som en gång blev Roberta Flacks genombrottslåt.

Välapplåderat framträdande

Moa Norén går på gymnasiet i Uddevalla, men väntas av många ha en utstakad framtid som sångerska. Hon gjorde ett välapplåderat framträdande precis som Sofia Geidvik.

Hon framförde bland annat Lisa Nilssons sång "Små rum". Den mogna publiken drog ut på applåderna. Thomas Hiding är en spexmakare med skämt som passar alla, trots att de kan vara kopplade till bibeltexter, begravningar eller annat känsligt och kräver fingertoppskänslighet. Det har Thomas plus kraftfull sångröst som han använde till sången Immanuel. På scenen fanns också sångaren Otto Falk för sjunde gången i det här sammanhanget.

Lions skickar intäkterna från konserten till cancervård i närområdet.