Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
För 15:e året i rad kommer Lotta Engberg med gäster att underhålla med allsång på Liseberg. Arkivbild.

Lotta Engberg: Blir väldigt känslosamt

Lotta Engberg utlovar en emotionell säsongspremiär när det är dags för dubbeljubileum på Lisebergs allsångsscen.

I 15 år har Lotta Engberg hållit ställningarna på Lisebergs allsångsscen, och i tio år har TV4-programmet "Lotta på Liseberg" visats. Under årets säsong kommer de både att se tillbaka på tiden som varit, och annat som minnas bör, enligt Engberg.

- Framför allt kommer det första programmet att bli väldigt känslosamt, både glädjekänslor och sorgkänslor, berättar Lotta Engberg.

Då gästas programmet av Jan Malmsjö, Claes Malmberg, Liamoo, Curt-Eric Holmquist, Peg Parnevik och popgruppen Now United.

Under sommaren får "Lotta på Liseberg" även besök av bland annat Lill Lindfors, Tomas Ledin och Dolly Style.

- Det jag själv mest ser fram emot är Sandro Cavazza som har sjungit med Avicii, vi är jätteglada över att han är med, säger Lotta Engberg.

"Tillslut gick det inte"

Att hon nu gör sitt 15:e år är ingenting hon själv riktigt tänker på.

- Det låter mycket när man säger att man har stått där i 15 år, men det har varit skojigt. Det är inte krångligt eller jobbigt, det enda vi har är roligt, säger hon.

Åren har bjudit på många överraskningar. Lotta Engberg minns till exempel tillbaka på när hon tappade klacken på scenen under showen, och den gången rösten plötsligt försvann mitt under direktsändning.

- Som tur var var Jill Johnson där och tog över min programledarroll, till slut kunde jag inte prata. Folk hörde hur den försvann mer och mer, till slut gick det inte, berättar hon.

"Liseberg stannade upp"

Det finaste minnet genom åren tycker hon är Mia Skäringers tolkning av Leonard Cohens "Hallelujah" 2015.

- Först var hon inte så sugen, men vi lyckades övertala henne och det var fantastiskt, hela Liseberg stannade upp, säger Engberg.

Hon är inte ett dugg nervös inför den stundande jubileumssäsongen.

- Den genen har jag inte haft i min kropp på 55 år och jag hoppas att jag slipper den framöver, säger hon.